3 lucruri esențiale pe care să le faci pentru un nou-născut

de | iun. 12, 2018 | Viata cu copii

Se spune că atunci când devii mamă pe lângă sfaturi, cărți și ajutor cel mai important este să îți asculți instinctul de mamă. Și eu am făcut-o cu frica că poate aș putea greși dar cu liniștea că altă variantă mai bună nu există.

Există 3 lucruri esențiale pe care orice mama trebuie să le facă la un nou născut:

1. Somnul
Atunci când eram în maternitate mi-au adus bebelușii în patutul lor și erau ridicați la un unghi de 45 de grade dar alunecau mereu.
Când am ajuns acasă știam că trebuie să le ridic ușor salteaua pentru a-i ajuta când regurgiteaza (dar nu mai mult de 45 de grade, noi am folosit câteva cărți). Dar ce am făcut ca să îi ajute să nu alunece a fost să le construiesc un CUIB. De jur împrejurul copilului  am pus pături rulate pentru a-l susține pe laterale dar și la picioare, unde nu avea cum să alunece. Pruncii mei au dormit foarte bine încă de când i-am adus acasă și au fost foarte rar agitați.

2. Hrănitul
Din păcate eu mi-am alaptat copiii foarte puțin timp, așa că la noi baza a fost biberonul.
Nu despre cu ce alegeți să îi hrăniți vreau să vă spun ci de poziția cea mai bună pentru ei.
Copilul trebuie tinut pe picioare, ușor ridicat, iar cu mâna stângă susținut gâtul și capul. (Vezi foto cu bunica, pozele cu mine nu le-am găsit).

3. Băița
La fel ca și la somn, copiii au nevoie de sustinere la picioare, astfel că în băiță ajutati-i să aibă ceva la picioare. Cea mai bună poziție de pus în cădita de bebe nu este în partea de sus ci pus copilul să ajungă în partea de jos cu picioarele astfel ca el să poate împinge din ele sau doar să se sprijine. Având ceva la picioare care să i le susțină îi da o senzație de pace și siguranță.

Nu am găsit aceste lucruri în cărți, deși mi-ar fi plăcut tare mult. Sau poate nu am citit eu cărțile care trebuiau.
Cert este că la întâlnirea organizată de Asociația Unu și Unu la care am fost onorată să fiu invitată le-am ascultat pe Inga Warren și Beverly Hicks, terapeute ocupaționale și inițiatoarele programului FINE. Ele au povestit și arătat fix cei 3 pași care îi ajută pe nou născuți să se simtă în siguranță. Pentru mine a fost confirmarea că am făcut bine ce am făcut ca mamă.

Despre programul ‘Pui de om în terapie’ al Asociației Unu și Unu v-am scris AICI dar și despre cum se desfășoară.

La voi cum au fost primele săptămâni cu bebe?

Multă grijă și iubire!

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole