3 lucruri esențiale pentru o relație fericită

noiembrie 20, 2021

iconita

Ana Maria Ivan

FB IMG 1637413442776
După un divorț de acum 11 ani și o relație de 8 ani lângă un bărbat de care încă sunt îndrăgostită și care încă mă privește ca pe cea mai frumoasă femeie din lume, pot spune că știu secretul unei relații fericite.
Sigur, am putea spune că oamenii sunt diferiți, că nu toți avem aceleași dorințe și nevoi, dar realitatea este că cele 3 lucruri de bază sunt la fel pentru toată lumea, chit că o spunem cu voce tare sau doar în sufletul nostru.
FB IMG 1637413198966

Prima poză împreună, acum 8 ani

🙆Sexul
‘Relatia noastră nu se bazează pe sex. De fapt, noi suntem mai maturi și alte lucruri ne leagă. O frumoasă prietenie, respect si interese comune’.
(Mi-a spus o amica cu doi ani înainte să divorțeze pentru că soțul și-a găsit alte interese într-un alt pat cu o altă doamnă.)
Sexul bun (am spus bun! Nu orice fel de sex 😬, ci ăla în care simți fluturași și abia aștept să sari pe omul de lângă tine) este esențial într-o relație fericită. Poți avea mama comunicării, să gândiți la fel, să priviți luna la fel, să îți gătească cele mai minunate preparate, dacă în pat nu există comuniune, se duce naibii în timp tot. Poate nu în primii 5 ani sau 15, dar la un moment dat el sau chiar ea (căci da și femeilor le place sexul), ajung să înșele.
Când spun asta public, femeile din jurul meu spun că sunt obosite, că nu au timp, că… Doamnelor, în primul rând nu mă refer când spun sex de 3 ori pe zi, 7 ori pe săptămână! Ci la cel după care zâmbești și a doua zi.
Dar să vii să spui că se întâmplă o dată pe lună sau chiar mai rar!!!la cupluri tinere, de până în 40 de ani, atunci siguuuur, ceva NU este ok.
Sexul este superb! Nu ai cum să ajungi măritată!!fără să știi ce e un orgasm! Altfel, să îmi fie cu iertare, nu înțeleg de ce ați făcut pasul cel mare. 🤷
Toate femeile merită o partidă de sex bun!
FB IMG 1637413442776

Cel mai bun partener de dans

🙅Comunicarea
‘Mie îmi place să mă cațăr pe munți/ să mă uit la fotbal/ să… Cu soțul. Da, îmi place tot ce îi place și lui. Suntem perfecți unul după celălalt.’
(Îmi spunea o altă amică până când s-a săturat de sala soțului, pentru că după căsătorie s-a dovedit că ei nu îi plăcea așa mult ..)
Când spun comunicare nu mă refer la cea în care ne mințim cu toții la început că tot ce vrea iubitul este ok și pentru noi, ca după 10 ani să îi scoatem ochii că ‘noi am crezut că se va schimba’.
Comunicarea bună e sa fii tu, așa cum ești, cicălitoare, mămoasă, enervantă, furioasă. Iar el omul cu șosetele lăsate prin casă, capacul de la WC ridicat, baia plină de apă după fiecare duș. Sssiiii să vă iubiți fix așa!
Fără reproșuri, fără iluzii de schimbare a celui de lângă tine.
Comunicarea înseamnă că faceți pe rând când urmăriți un film, nu că doar unul alege!
Comunicarea bună înseamnă că ați stabilit înainte de căsătorie dacă copiii sunt botezați sau nu, dacă aveți aceeași credință, cât de importanți sunt banii și cum vreți să îmbătrâniți. Să râdeți împreună până vă doare burta pe aceleași prostii, ține tot de comunicare.
Să stați în tăcere împreună fără să vă plictisiți, este tot comunicare.
Că vă îngăduiți când greșiți.
Că vă ajutați și sunteți unul pentru celălalt atunci când e nevoie.
Că NU sunteți în competiție, ci în aceeași echipă!
P 20210903 142745 1 01

Fugiți în doi, acum 2 luni

🤦Cearta
‘Vai, dar eu nu mă cert niciodată cu soțul’.
A ști să te cerți este o artă!
Nici nu ști câte pierzi când nu te certi cu cel iubit. Nu vei ști cum reacționează când e nervos pe bune. Nu vei ști de ce e capabil la furie. Nu veti știi ce frumoasă este împăcarea, ca să nu zic că unele certuri pot fi rezolvate ușor în pat.
Cearta într-un cuplu este o refulare de zile grele.
Dar cearta e frumoasă cu reguli de bun simț.
Nu îl face pe cel iubit să se simtă inferior.
Nu jigni.
Nu țipa.
Nu ridica mâna.
Nu umili.
Nu sunt de luat model, pentru că nu suntem perfecți, dar respectând cele 3 reguli cu ‘sfințenie’ nu putem decât să zâmbim și să chicotim cu drag unul către celălalt.
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: