3 măști pentru față cu ingrediente din casă

februarie 23, 2023

iconita

Ana Maria Ivan

Compress 20230223 201035 5463
3 măști pentru față cu ingrediente din casă
Eram adolescentă în perioada revistelor ‘Liceenii’ și ‘Bravo’ pe care le devoram în fiecare lună. Furișam însă și revista mamei, ‘As’, de unde de la 14 ani am început să îmi prepar tot felul de măști pentru ten.
Am fost o adolescentă lipsită de grija coșurilor și a acneei, cu un ten frumos moștenit de la părinți și pe care l-am îngrijit toată viața.
Nu mi s-a întâmplat vreodată să dorm machiată, nici măcar în anii de facultate când veneam și pe la 4 dimineața din club și nici vreo zi fără să mă dau cu cremă chiar ai atunci când am născut și eram la terapie intensivă. Da, sunt una dintre acele mame care și-au luat trusa de îngrijire ten și la spital.
Compress 20230223 201035 5463

Tenul meu (fără filtru sau machiaj) la aproape 40 de ani, după procedura HIFU realizată în salon

De la 36 de ani am introdus în rutina mea și procedurile la salon dar chiar și așa nu am renunțat la măștile făcute în casă, cu tot felul de ingrediente de prin frigider.
Încă simt că cel mai bun spa, mi-l organizez singură, atunci când am puțin timp pentru mine. Încep cu o baie lungă cu sare și tot felul de uleiuri esențiale, cu scrub de corp, tălpi, mâini și față, mască pentru păr și mască pentru față, plus cremele (multe) de la final.
Se spune că pentru a arăta minunat ai nevoie de bani, eu v-aș spune că e nevoie de interes, pentru că grijă poți avea și cu foarte puțini bani.

Măștile mele preferate cu ingrediente din casă sunt:

Mască cu Chișleag simplu sau cu miere (vă las aici rețeta)

Probioticele din chișleag ajută tenul la prevenirea și tratarea afecțiunilor pielii. Acestea echilibrează microbiomul tenului, după cum urmează:
Bifidobacterium – diminuează sensibilitatea pielii și stimulează ceramidele.
Lactobacillus – îmbunătățește funcția de protecție a pielii pentru a reduce acneea și roșeața.
Vitreoscilla – reduce pierderile de apă și reduce eczemele de pe piele.
Bacillus coagulans – crește radicalii liberi necrofagi pentru a lupta împotriva îmbătrânirii pielii.
Staphylococcus hominis și Staphylococcus epidermidis – pot stopa creșterea unui tip de bacterie care poate conduce la simptome de eczeme și piele uscată.
Streptococcus thermophilus – poate contribui la creșterea producției de ceramide la persoanele cu eczeme sau piele uscată și sensibilă. Sursa healthline
Eu mi-l întind bine față, rece din frigider, după ce mi-am curățat foarte bine pielea. Îl las pe față 15 minute, apoi clătesc cu apă călduță. Mă dau apoi cu ser de față, ser de ochi și creme.
Compress 20230223 201036 6040

Masca cu Chișleag pe care mi-am făcut-o azi

Mască cu miere și banană

Amestec bine o jumătate de banană cu o lingură de miere naturală și o întind pe față pentru minim 20 de minute. O clătesc cu apă călduță și continuu cu restul de rutină.
Este o mască hidratantă, extraordinară în sezonul rece.

Mască cu argilă roz și sucul de Aloe Vera (direct de la planta)

Amestec bine până devine o pastă și stau cu ea maxim 20 de minute. O îndepărtez tot cu apă călduță.
Este o mască antirid datorită proprietăților benefice din Aloe Vera și Argilă roz.
Evit măștile cu uleiuri pentru că tenului meu nu se potrivesc. Înainte de a alege o mască, aflați întâi ce ingrediente merg cu tipul vostru de ten.
Da, merg cât de des pot și la salon pentru diferite proceduri, dar Atenție! Nu sunt suficiente pentru dacă nu întreții și acasă!
Trebuie avut o rutină clară și consecventă pentru rezultate notabile.
Vine luna martie și cei de la skinae.ro au multe Reduceri la tot felul de tratamente pentru față.
Vă faceți măști acasă? De care și cu ce?
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: