3 rețete delicioase de mic dejun (pentru copii și adulți)

De 1 mai am stârnit rumoare cu un articol despre introducerea cărnii de porc și cât este de nocivă. Au fost câteva mămici care mi-au scris că nu știu ce să ofere ca mic dejun copiilor: simplu de făcut, delicios și bogat nutrițional.

Recunosc că și eu caut multe rețete și experimentez mereu, dar de data aceasta am cerut ajutorul prietenei mele, Florina Badea, Health Coach. Ce nu știe Florina despre mine este că aproape niciodată nu respect rețetele ca la carte. Sper să nu se supere pe mine.

Primul încercat a fost Sendviș cu ou și spanac tânăr (sau baby spanac).

Ingrediente: o mână de spanac proaspăt, o căpatană mică usturoi (eu am pus verde), o lingură ulei de măsline, 2 ouă bătute cu lapte, 2 felii de pâine prăjită(sau o chiflă cu susan), o felie brânză chedar (mozarella sau cașcaval).

Cum îl facem: batem bine ouăle cu lapte și le punem într-un vas termorezistent la cuptor la 190 de grade, introducem și pâinea prăjită în prealabil cu felia de chedar în cuptor (până se topește). Spanacul eu îl mănânc doar crud. Rețeta Florinei spunea că trebuie tras la tigaie cu uleiul de măsline și usturoiul (30 de secunde).

Aranjati totul și pregatiti-va să vă bateti pe el cu cine vreți să îl împărțiți. Este demențial ca mic dejun acasă, sau ca sendvis pe drum (când plecați cu picii pentru câteva ore) pentru că merge foarte bine fierbinte dar și rece. Alex e plecat de joi și sunt singură cu picii, dar abia aștept duminică dimineață să îi fac acest mic dejun.

Brioșe cu morcovi și nucă

Și eu și copiii suntem mari amatori de briose. Pe blog sau pe canalul de youtube mai găsiți câteva rețete.

Ingrediente:

150 gr. făină albă, 100 gr. făină integrală, jumătate plic praf de copt și jumătate lingurița bicarbonat de sodiu, 2 ouă mari, jumătate ceașcă ulei vegetal, 2-3 buc de morcovi (dați pe razătoare), 125ml lapte rece, o mână de nuci și o mână de mărțișoare (stafide sau ce vă mai place vouă). Dacă le vreți dulci puteți adăuga și miere (noi am făcut fără).

Amestecați bine tipurile de făină cu praful de copt și bicarbonat, apoi adăugați pe rând: ouăle, uleiul, laptele, morcovii, nucile și merisoarele.

Turnati în forme și băgați la cuptor la 190 grade pentru 20-25 min. Ai mei au ras jumătate din ele după ce au ieșit.

Și cea mai simplă rețetă:

Tortilla cu ton (sau somon) cu castravete

Ingrediente:

2 foi mari de tortilla, cremă de brânză (alegeți ce vă place din magazin sau faceți voi una, rețeta mea de cremă de brânză o găsiți AICI), 2 castraveti, rucola (o mână plină) și tonul fasii (eu am avut rămas de la grătar, sau somon afumat).

Ungeți foaia de tortilla cu cremă de brânză, adăugați castravetii tăiați felii, apoi fasiile de ton și la sfârșit rucola. Rulați și tăiați felii sau mâncati așa.

Cine este Florina Badea?

Florina este Health Coach acreditat internațional la Dr. Sears Wellness Institute, tehnician nutriționist certificat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, formator acreditat, precum și Ambasador Food Revolution – program de educație alimentară desfășurat în întreaga lume de către Jamie Oliver. Florina concepe și organizează evenimente pentru copii și pentru adulți și scrie pe blogul ei www.florinabadea.ro, care în ultimii 2 ani a fost desemnat printre cele mai vizibile bloguri la categoria ”Stil de viata sanatos/sport”, conform Digital Report, studiu realizat de revista BIZ si Zelist Monitor.

Florina organizează o serie de evenimente cu tema: Meniul Săptămânal, următorul fiind pe 23 mai. Mai multe despre eveniment puteți citi AICI.

Multă grijă și iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!