3 rețete ușoare cu tăiței delicioși

de | apr. 26, 2021 | Colaborări și parteneriate

Nu cred să existe vreun copil care să refuze pastele, poate ca excepție când trec printr-o etapa de schimbare a gusturilor, așa cum trăim cu Achim acum, care de la înfuleca cu 2 mâini a trecut la ‘nu, nu’, altfel pastele sunt viața lor. Sau cel puțin a alor mei.
Încercăm să nu mâncăm mai des de 2 ori pe săptămână, deși cred că le-ar cere zilnic dacă ar fi după ei. Bine, să spun adevărul, și după mine.
Tăiței cu pesmet
Este rețeta mamei mele și ne-o făcea des când eram mică.
Tot ce ai nevoie este: pesmet auriu, o lingură zahăr brun și un plic zahăr de bourbon.
Turnați în tigaie o lingură de ulei în care amestecați pesmetul și la final adăugați zahărul brun și cel de bourbon, până devine auriu.
P 20210426 182454 01

Adăugați tăițeii fierți peste pesmet și amestecați bine.

Tăiței sau paste colorate cu smântână și chedar
Este rețeta mea preferată, testată îndelung, cu diferite variante, aceasta fiind cea pentru care ne ‘batem’.
Screenshot 20210426 195202222 01

Cu paste colorate

P 20210419 190031 01

Ce ai nevoie pentru sos:
O linguriță unt, o lingură smântână grasă, chedar de 2 feluri (eu pun chedar maturat), un praf de sare după gust.
Pastele le pun la fiert cum scrie pe ambalaj apoi după le ce scurg bine, adaug rând pe rând din cele de mai sus.
Este demențial!
Tăiței cu lapte
Când eram mică bunica mea făcea colorez cu lapte (o să fac rețeta într-un video curând).
Eu aleg varianta simplă unde folosesc tăieței proaspeți (sunt mult mai gustoși decât fideaua).
P 20210418 184701 01

Pun laptele la fiert adaug o lingură de zahăr brun sau 2 linguri de miere de mană (este cea mai dulce) și rad jumătate de păstaie de vanilie.

Când fierbe adaug tăițeii (nefierți înainte) și las la foc mic, minim 15 minute, până când tăiețeii sunt fierți dar se și lipesc ușor de fundul cratiței.
Nu vă puteți imagina cum miroase în bucătărie când sunt gata!
Sunt mega delicioși iar laptele numai bun de băut.
Cum mă descurc când sunt foarte grăbită?
Pun pastele la fiert și adaug sosul de bolognese gata preparat, pe care îl mai încălzesc într-o tigaie, unde adaug la final parmezan ras și un vârf de busuioc proaspăt.
De mai bine de 8 ani mănânc doar paste prosoaspete, iar de 3 luni am descoperit pastele și tăiețeii artizanali de la Cuore Handmade pasta.
Sunt paste făcute cu cele mai bune ingrediente, cu o etichetă curată, de o mămică tare pricepută un acest mic bussines la început de drum.
Pastele merită nu doar încercate! Eu iau câteva pachete când comand și le pun la păstrare în congelator.
Tot de la ei iau sosul bolognese, preparat la foc mic, timp de 3 ore (cum spune rețeta originală), pasteurizat o oră la cuptor combinat cu aburi.
Voi ce rețete aveți de la mame sau bunici pentru a gati pastele sau tăițeii?
Viața e o bucurie!
Ana Maria
roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole