5 activități interesante de făcut cu copiii în vacanță

Mai avem câteva zile până plecăm în vacanța mareeee pentru noi și am ales să nu îi duc la grădiniță pentru a petrece cât mai mult timp cu ei.
Pentru următoarele zile am ales sa fac câte o singură activitate nouă pe zi, în afară de cele pe care le facem acasă.
Am ales să facem aceste lucruri dimineața, înainte de căldura mare și pentru că la prânz mâncăm acasă și apoi somn cu Achim.
P 20210729 124605 01

Plimbarea de azi

  1. Plimbare cu metroul/tramvaiul/autobuzul
Astazi am ales să dăm o tură cu metroul prin oraș. Am parcat mașina pe Kiseleff și am urcat la piață Victoriei și am coborât la Constantin Brâncoveanu, unde am luat metroul de întoarcere.
Dacă nu aveți metrou în orașul vostru, luați autobuzul sau tramvaiul, atunci când știți că nu este foarte aglomerat. La noi au fost foarte puține persoane.
  1. Mergeți la o fermă de animale
Nu toți copiii au bunici la țară și ocazia să vadă pe bune animalele exact așa cum sunt.
Lângă București aveți: Ferma Animalelor din Pantelimon; Edenland în Balotești; Ferma ‘La Tara’ pe autostrada A1, kilometrul 36.
Noi alegem săptămâna viitoare să vedem pentru prima oară Ferma ‘La Tara’.
Prin țară știu că sunt: Moara de vânt în Sălicea, Cluj; Ferma Floare de Măceș din Valea Râșnoavei, Brașov; Parcul Arca lui Noe din Bârnova, Iași.
  1. Plimbare cu trenul
Oricine poate face asta, chiar și pentru o stație.
Tot săptămâna viitoare am ales să ne plimbăm dus-intors cu trenul de la Aeroportul din Otopeni până la Gara de Nord și înapoi. E prima experiență și sunt tare curioasă cum va fi pentru copii.
  1. Alegeți un parc nou
Un parc nou e ca o jucărie nouă: bună de explorat. Deși mergem zilnic în parcul din cartier, sunt super entuziasmați de parcurile noi, așa că mâine alegem unul dintre acesta parcuri: Mogoșoaia, IOR, Cișmigiu, Kiseleff, Grădina Botanică sau poate chiar Herăstrău (poate mă încumet și la o plimbare cu vaporașul).
  1. Mergeți la muzeu
Cele mai frumoase ore educative pentru copii sunt cele de la muzee sau case istorice. Deși copiii mei au văzut Antipa de câteva ori, tot cer să mergem acolo.
În București mai puteți vizita cu copiii: Dino Park de pe Kiseleff (am fost și ne-a plăcut tare mult); Muzeul de Simțuri din cadrul Mall-ului Afi Cotroceni (pe acesta încă nu l-am vizitat); Orășelul Cunoașterii este foarte fain;  Muzeul CFR destul de aproape de Gara de Nord (nici aici nu am ajuns încă); Muzeul Satului din parcul Herăstrău (abia aștept să îl vedem curând).
Zilele acestea copiii decid ce facem și sper eu să le placă mult.
Cum vi se pare lista noastră? Ce ați adăuga pe ea?
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: