5 lucruri pe care să le faci într-o vacanță cu copiii

Într-o vacanță cu copiii nu se stă. Alergi și iar alergi dar dacă te uiți la lucrurile superbe din vacanța cu copiii, îți dai seama de ce îți va fi dor când vor crește.

P 20220805 143834 01

1. Dormiți la prânz cu ei. Sau chiar și noaptea. Ai mei sunt mari, au trecut vremurile când și eu și soțul eram împărțiți printre camere și copiii și dormeam unde apucam. Achim doarme de doi ani singur în camera lui, așa cum Maria și Alexau dorm împreună (la anul au parte de schimbări, dar asta e altă poveste). Pentru părinții care își miros copiii în somn și sunt semidependenti de mirosul lor extraordinar, să nu mai doarmă cu copilul este un pas important din viața lor. Dar o facem pentru binele lor. Și al nostru. Nu susțin dormitul cu copii după vârsta de 2,3 ani (Cu Achim am dormit doar 11 luni), susțin însă adormitul cu ei până ne dau ei afară din cameră la vârsta adolescenței. Ei și cum copii drăgălași de ținut în brațe la somn nu mai am, somnul la prânz sau noaptea în vacanță este unul dintre lucrurile minunate pe care și tu și copiii le știu ca parte făcând din vacanță. Azi noapte am dormit cu toți 3, pentru că și Alexandru a cerut cu mami (uite așa tati s-a lăfăit singur într-un pat, dar a recuperat dimineață când singur s-a ocupat de la 7 de micul lor dejun și pe mine m-a trezit la 9!!. Ce bine ne înțelegem noi doi 😬). Și somnul de prânz tot cu mine și în unele zile mă fac sărmăluță și mă bag fix între ei. Doamne, ce bun e somnul de vacanță! (Pentru acest lucru e important să aveți UN PAT Mareeeeee!)

P 20220804 171544 1 01

2. Râdeți mult. Nu îmi aduc aminte multe detalii din vacanțele cu părinții dar știu să îți spun momentele când râdeam cu ei cu gura până la urechi. Așa sper și cred că și copiii își vor aduce aminte de chicotelile minunate pe care le avem in fiecare zi. Râdem mult și ne hârjonim cât putem de mult. Hârjoana este cel mai terapeutic mod de a petrece timp cu copilul, timp recomandat chiar de psihologi pentru o dezvoltare emoțională echilibrată.

P 20220804 161852 1 01

Așa m-au tras în fiecare zi în apă 

3. Jucați-vă. Vă scriam zilele trecute că vacanța cu copii este cantonament pentru părinți, dar NU pentru orice părinte! Pentru cei implicați, pentru cei care înțeleg că vacanța este despre timpul pe care îl petrece pe bune cu copilul, pentru părinții care se joacă cot la cot lângă copii și cu ei. Când v-ați întrebat ultima oară ce vrea copilul să se joace, nu voi? 😉

P 20220804 161531 01

4. Bălăceală. Poate pentru unii este o chestie absolut normală, dar nu tuturora le place apa. Mie spre exemplu. Acum o lună când am venit singură cu soțul am intrat de două ori în apă doar până la glezne. Ați citit bine. Nu știu să înot, îmi e teama de apă și nu intru în apă. Dar! Când sunt cu copiii zilnic mă bălăcesc cu ei și pentru ei.

P 20220803 163405 01

5. Faceți-le poftele! Dar cu limită. Și poftele trebuie să fie conform vârstei. Nu îi dai unui copil mic coca cola spre exemplu. În schimb ai mei dimineață au mâncat pe plajă clătite, făcute la clatitarie în fața mea. Doar la mare mâncăm churos (adică o dată pe an) și de două ori pe zi înghețată.

Vacanța cu copiii nu este vacanță pentru părinți dar sunt amintiri de neuitat pentru toată familia!

Viața e o bucurie!

Ana Maria

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: