5 motive pentru care NU mergem în Bulgaria în concediu

de | iul. 27, 2021 | Viata cu copii

‘Cum, nu mergi în Bulgaria în concediu? Dar toată lumea merge!’
‘Aaaa, nu! Nu trebuie să meargă chiar toată lumea. Unii preferă alt gen.’
Șoc când povestesc că noi evităm Bulgaria pentru concediu. Ultima oară când am fost în concediu a fost acum 11 ani, de mers însă am mai fost o dată cu firma la care lucram în ședință acum 8 ani.
Am văzut cam toate stațiunile lor celebre de la un capăt la altul. Singura care mi-a plăcut cât de cât a fost Nessebarul. Unele hoteluri sunt faine (cele de 5*), dar nu toate își merită steluțele.
De ce nu mai merg în această țară?
  1. Pe primul loc este mâncarea extrem de proastă. Mă refer aici la bucătăria bulgărească plină de sosuri și grăsimi. Când aleg o țară mâncarea este cea mai importantă, iar gustul face diferența.
  2. Aglomerație. Tot litoralul bulgăresc este foarte aglomerat de la sfârșitul lui Mai până la începutul lui Septembrie. Nu, nu suntem doar noi, deși toată lumea îmi spune ‘e plin de români’. Pe mine nu romanii mă deranjează, pentru că nu plec din țară ca să fug de români. Ba chiar zâmbesc când îi văd pe ai noștri și mie îmi place că suntem peste tot. dar e mai aglomerat ca Mamaia în plin sezon.
  3. Nu am nimic de vizitat în jur. Vacanța pentru mine, chiar și cu copiii nu înseamnă 7 zile lipite de șezlong și restaurant, astfel că mai vreau să mă și plimb în jur.
  4. Frica de hoți. Ba să nu călătorești noaptea, povești cu mașini furate din fața hotelului, ba să nu oprești pe străzi pe te miri unde. Sincer, de câte ori am mers mă simțeam de parcă merg în junglă.
  5. Prețuri ca în Grecia la multe articole din magazine și restaurante, incomparabil ca și calitate.
Nu sunt fan all inclusive, deci nu caut tăvi de mâncare. Prefer mâncarea gătită proaspăt cu ingrediente bune.
Vreau peisaje din povești și liniște.
Nu vă spun să alegeți litoralul nostru, dar vă recomand să mergeți un pic mai departe: în Grecia, Spania, Italia sau de ce nu, Turcia.
Știu, știu că este mega mediatizată țara de parcă ai cel puțin plaje ca în Maldive. Doar că pentru un om, care le-a văzut, vă spun că Bulgaria e departe de toată publicitatea făcută … peste tot, de toată lumea.
Bulgaria sau altă țară?
Viața e o bucurie!
Ana Maria

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole