Cum am rezolvat problema colicilor

3 luni au trecut la Achim si nici o zi de colici. Nu este o surpriza pentru noi pentru ca nici Maria si nici Alexandru nu au avut.

Cand eram insarcinata cu Maria aveam o singura panica: cum o sa fac fata colicilor. Mi-am intrebat toate prietenele cu copii ce au facut si cum s-au descurcat.
Mi-am luat carti si am citit mult. Intr-una dintre cartile citite ‘Mama fericita’ scrisa de un italian citisem ca, colicile sunt de fapt starile de anxietate, oboseala si frustare ale mamei.
Mai sa fie. Am zis bine si mi-am zis ca fac tot ce tine de mine sa fiu calma si linistita. Ca poate ajuta, nu degeaba…

Ce spun specialistii ca sunt colicii?

Colicile sunt un proces de adaptare a sistemului digestiv la noua modalitate de alimentatie.
Acestea apar prin saptamana a treia. Apogeul este atins in saptamana 4-7. Si cel mai des se incheie in luna a treia. Sunt si exceptii cand colicile se intind pana la 6 luni.

Care sunt cauzele colicilor?

Colicile apar indiferent ca bebelusul a venit la termen sau este prematur, nu exista date care sa spuna ca este mai frecvent la un sex decat la altul.
Pentru a se adapta alimentatie cu lapte sistemul digestiv al bebelusului are nevoie de timp. Asta pentru ca el nu tolereaza inca toate componentele din lapte.
O TEHNICA GRESITA DE ALAPTARE poate duce la apatitia colicilor. O atasare incorecta inseamna ca bebe va inghiti aer.
Parerile specialistilor sunt impartite daca DIETA mamei trebuie sa fie schimbata sau daca poate manca orice. (Aici cred ca doar mama poate urmari daca dupa ce a mancat un anume preparat bebelusul a devenit mai agitat).

Cum recunosti ca are colici?

Imediat ce a terminat de mancat bebelusul incepe sa planga puternic, timp indelungat si incepe sa dea din picioare agitat. Bebelusul se va incovoia si isi va ridica picioarele aproape de zona de disconfort, burtica va fi tare si umflata.
Episoadele se repeta de-a lungul zilei si dureaza pana se linisteste.
Pentru a confirma ca sunt colici puteti urmari regula celor 3:
Plange aparent fara motiv, aproximativ 3 ORE
Mai mult de 3 ZILE pe saptamana
O perioada mai lunga de 3 SAPTAMANI.
Rar dureaza mai mult de 3LUNI.

Cum ingrijim un bebelus cu colici?

1. Masajul bland al burticii si exercitiile de tip bicicleta: Acestea ajuta la disiparea gazelor si la calmarea durerilor
2. Baita calda. Pentru ca multi bebelusi plang in baita in primele sapatamani, va sfatuiesc mama sa faca un dus cald cu bebe in brate lipit de ea, iar ea sa lase sa curga apa calda pe spatele lui
3. Comprese calde sau pernute speciale asezate pe burtica lui
4. Tinut pe burta mamei in pozitia de broasca
5. Sunetele albe ii reamintesc lui bebe de sunetele pe care le auzea la mami in burtica, astfel ca il calmeaza si il adoarme mai usor.

Stiati ca?
Exista un Ursulet de plus care imita bataile inimii mamei?
Pe Ursuletul MyHummy Sophie l-am primit cadou cand bebe Achim a venit pe lume. Are senzor de plans si imediat ce el se fastaceste scoate sunete albe.

Exista si varianta Premium care imita bataile inimii mamei si reproduce 4 tipuri de sunete din categoria sunetelor albe sau roz: valurile marii, foenul, picaturile de ploaie sau aspiratorul.
Specialistii spun ca sunetele albe ii ajuta pe cei mici sa adoarma de 3 ori mai repede decat in mod obisnuit.

Ce am facut eu?

La Maria si la Alexandru am folosit un praf magic cum i-am spus. Asta si DUPA ce am INTREBAT PEDIATRUL (caci orice administrati unui bebelus NICIODATA nu o faceti fara aprobarea medicului care il vede).
Aflasem de la o prietena despre Baby Jarro Dophilus de la Secom, m-am consultat si cu medicul si i l-am dat bebelusilor mei.
Baby Jarro Dophilus este un produs recomandat de Societatea Romana de Pediatrie si se poate administra din prima zi de viata. Ce imi place este ca este printre putinele produse pentru bebelusi care NU contine zahar.
La primii doi NU am administrat nici un alt medicament in paralel cu acesta. L-am dat fara intrerupere 3 luni de 3 ori pe zi.
Maria si Alexandru nu au avut colici deloc doar cateva momente ceva mai agitate din cand in cand.
La Achim, produsul nu se mai gasea in tara (l-am comandat de pe Amazon din timp). Pentru zilele in care s-a intamplat sa fie agitat (la recomandarea medicului) am administrat rar in paralel si ColiPrev.
Nu s-a trezit niciodata plangand din somn. Nu s-a incovoiat niciodata si exceptand cele cateva momente mai agitate care s-au rezolvat imediat dupa administrarea de ColiPrev, nu am avut nopti nedormite din aceasta cauza.
Doarme doar cu Ursuletul Sophie si ce imi place este ca il pot lua si in carucior cand iesim.

Cred ca toate adunate au ajutat: starea mea de bine, praful magic, sunetele albe.
Putere si rabdare pentru dinti sa am, caci si aceia sunt un alt hop.

Voi cum ati facut fata zilelor agitate?

Multa grija si iubire!

Credit photo poza de cover: minunata ALINA

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!