Cand eram mica mancam doar chiftele din carne de pui, niciodata din carne de porc sau vita. Cand am crescut am descoperit de fapt de ce nu o faceam: atele si grasimea.
In ultimii 5 ani am incercat mai multe retete de chiftele pana cand am ajuns la cele ‘perfecte’ pentru mine care se pare ca sunt ‘perfect de delicioase’ cum mi-a spus sotul in prima seara, mancand cu doua maini.
Ce folosesc la ele?
Muschi de vita
Muschi de porc (scot orice ate sau grasime care se mai strecoara)
2 oua
Putin patrunjel tocat mic
2 catei de usturoi pisati
O ceapa rosie (data pe razatoare)
Sare si piper dupa gust
Le prajesc un ulei incins si le scot intr-un bol cu servetel sa absoarba bine. O parte le pastrez asa si o parte le fac cele mai bune chiftele marinate.
Sosul de rosii
O cutie de piure (pasta) de rosii
O cutie de sos de rosii cu rosii bucati
O capatana de usturoi (taiata marunt dar cu 2 catei pisati pusi la sfarsit)
2 linguri ulei
O frunza dafin
Apa fierbinte
O lingura faina
Cum il prepar?
Pun usturoiul la calit un uleiul incins apoi adaug cutia de suc de rosii cu bucatile de rosii in oala si o cana de apa fierbinte. Intre timp amestec foarte bine piureul de rosii cu o cana de apa fierbinte si o lingura de faina pentru a nu face cocoloase. Apoi il aduag usor in oala amestecand bine. Pun si frunza de dafin, sarea si piperul.
Las sa dea in clocot si pun si chiftelele. Mai las 10 minute si dupa ce sting focul pun ultimii doi catei pisati.
Cum le mancam aceste chiftele minunate?
Sau
Voua cum va plac chiftelele?
Multa grija si iubire!