Nu exista bucurie mai mare pentru copii si chiar pentru unii adulti atunci cand vine iarna si mai ales zapada. Sunt insa, copii care ‘tremura’ la propriu pentru a invata, pentru a prinde ceva, din scoala online.
‘Nu vrem sa mearga la scoala. Scoala online este perfecta pentru copii. Sanatatea este pe primul loc. Sa ne gandim la copii, profesori, bunici. E timp de scoala mai tarziu’. Asta spuneau in septembrie marea majoritate a parintilor si inca o fac.
Stiati ca 32% dintre elevi nu au acces la echipament electronic? Doar jumatate dintre copii au avut contact cu profesorii la toate materiile!
La Mironeasa, in judetul Iasi, 70% dintre elevi nu participa la lectii. Primesc fise cu teste pe care, in lipsa explicatiilor, nu stiu sa le rezolve. Si ca cei de aici sunt inca multi!
Denisa, este eleva in ultimul an de liceu. Viseaza sa meargala Facultatea de Drept si nu isi permite sa lipeasca de la scoala online, ‘doar pentru ca nu are conditii’. Si le-a ‘facut’ singura cum a stiut mai bine, astfel ca, Denisa are o banca invelita in paturi si o masuta, toate intr-un cort improvizat. Denisa este din comuna Popesti unde sunt 7 sate si unde doua dintre acestea, Valea Caselor si Firijba, nu au internet deloc in acest moment. Sursa: Observator.ro
„Criza sociala ii afecteaza mult mai grav pe cei vulnerabili, iar pentru copii, ingradirea accesului la educatie are consecinte greu, daca nu imposibil, de corectat ulterior. Neparticiparea scolara nu e o optiune in nicio societate, din contra, educatia trebuie protejata in acest context atat de dificil”, a avertizat Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al Salvati Copiii Romania.
Scoala online este varianta cea mai buna pentru: familiile in care cel putin un parinte sta acasa (mai ales la clasele mici), familiile isi permit cel putin un device si internetul este bun, famiile au venituri peste medie. Cate familii sunt asa in Romania?
Cu cei care nu fac parte din aceste categorii de familii cum ii ajuta statul?
‘Romania e calul breaz al Europei. E complet absurd modul in care guvernul accepta inchiderea scolilor, desi toate datele interne si externe arata ca pericolul e minim in educatie. Executivul s-a derobat de responsabilitate, a pasat-o convenabil la autoritatea locala, in loc sa tina cu dintii de obiectivul zero de a tine scolile deschise in siguranta. Dezavantajele economice si sociale ale inchiderii scolilor sunt semnificative.’ Sursa g4media.ro
Parintii pot aplica pentru zile libere pentru a sta acasa cu copilul. AICI aflati cum si cine sunt parintii eligibili.
Scoli deschise sau inchise? Mai avem vreo sansa sa recuperam acest an? Ce facem cu sutele de copii care nu au participat deloc la clasele de scoala online?
Eu va invit sa reflectati, nu e ca si cum opinia vreunui parinte sau educator conteaza pentru ministru.
‘Educatia nu apartine profesorilor sau elevilor. Apartine sindicatelor. Ele pornesc imediat ce simt cea mai mica adiere de schimbare in programe, incadrare, responsabilitati. In razboaie mediatice bine regizate, in numai cateva zile de la propunerea de schimbare, ele pun imediat in capul amaratului idealist ori parintii, ori profesorii. Incep greve, nemultumiri, asmutiri. Iarasi capul luminat de la Minister devine, desigur, un Papa Lapte, fara drept de apel.
Inspectoratele, directorii, metodistii, profesorii din consiliile de administratie – toti mananca o paine din propagarea dezastrului. Si toti servesc, la scara mai mica exact cum servesc cei din Minister. E o schema piramidala ca la jocurile financiare din timpurile nu demult apuse. Pile, meditatii, trafic de influenta, un salariu cald, pe viata, program scurt.
Niciunul din partidele pe care le-am votat nu are un program de reformare. Au doar sintagme dragute, fara contact cu realitatea. Nimeni din politicienii aspiranti la putere acum nu are imagine despre cum pot apuca Educatia. Toti stiu insa de ce nu se poate.’
Sursa: Oana Moraru.
Pana atunci, singurii care sufera sunt copiii si viitorul lor.
Multa grija si iubire!
Sursa foto cover: Observator.ro