A merge sau nu singură la nuntă? Asta e întrebarea…

de | iul. 18, 2022 | Ea & El

Ieri am mers singură la nunta prietenei mele, Dana. Anul acesta am avut două nunți, pe 2 iulie (la colegul și prietenul soțului meu) și cea de ieri. Mama mi-a spus că nu poate sta la ambele nunți și să alegem la cea la care mergem împreună. Astfel că am ales-o pe cea din 2 iulie, stabilind ca la cea din 17 să merg singură.

Ieri am primit două mesaje, unul de la un bărbat (care mi-a spus clar că transform pagina în cancan, pentru că el și soția lui nu au mers niciodată singuri la vreo nuntă) și al doilea mesaj de la o doamnă care mi-a spus că ‘să mergi singură (măritată fiind) la o nuntă dă dovadă de comportament de femeie ușoară’.

Acum, nu știu exact la ce fel de nunți au participat cei doi, dar la cele la care am mers în viața asta oamenii au fost decenți, au dansat, au mâncat și au plecat acasă așa cum au venit. Cred că ține și de anturajul pe care fiecare îl are, căci altfel nu îmi explic mesajele.

☘️’Trimiti darul și gata. De ce să mergi fără soț?’

Eu cu soțul meu NU avem nicio obligație de a merge la vreun eveniment. Nici una. Noi am făcut o petrecere de căsătorie la care am fost noi, nașii, sora nasului și verișoara soțului cu soțul. Atât!

Astfel că mergem de drag, împreună sau singuri! Îmi place să mă bucur de momentul lor frumos.

☘️’de ce nu s-a dus soțul?’

Adică soțul poate și eu nu? La misoginism nu mă așteptam. Am fost eu, fiind prietena mea, așa cum mergea soțul dacă era prietenul lui. Punct.

☘️’de ce nu ați luat copiii cu voi?’

Pentru că, din punctul meu de vedere, copiii până la o anumită vârstă, NU au ce căuta la o nuntă. Muzica este foarte tare, noi am fi stat să alergăm copiii și am fi plecat la 9 înainte de dansul mirilor.

Acum, fiecare face cum simte cu copilul lui, dar ai noștri NU au ce căuta la evenimente de seară până la vârsta potrivită. (După mine, după 12, 14 ani).

☘️’comportment de femeie ușoară’?

Mă scuzați, doamnă dragă, dar dumneavoastră când mergeți la nuntă, ce faceți mai exact?

P 20220717 185738 1 01

P 20220717 185738 1 01

IMG 20220717 WA0026 01

Nu că aș datora cuiva o explicație, dar am avut o rochie decentă, am ajuns la 18.30 la nuntă, am dansat doar cu fiica unei prietene, am băut o limonadă, i-am trimis poze soțului de la petrecere și la 22.30 mi-am luat la revedere. Care din cele de mai sus fac parte dintr-un ‘comportament de femeie ușoară’?

☘️’pagina de cancan’

Nu citesc ziare de bârfe deci nici măcar nu știu la ce s-a referit domnul, dar vă pun răspunsul soțului meu când i-am trimis mesajul acestui domn:

IMG 20220718 200741 247

❤️Îmi ador soțul, dar nu e nimic în neregulă să facem lucruri singuri, chiar dacă suntem căsătoriți. Atât timp cât sunt decente, cât nu deranjează partenerul, cât se întâmplă ca excepție.

Nu e nimic în neregulă să mergi singură fără soț la vreun eveniment, atât timp cât ești decentă (dar aici ține de cuplu și de respectul și iubirea pe care și le poartă).

Nu simțiți să mergeți separat? Nici asta nu e vreo problemă. Faceți ce simțiți voi. Nu există reguli.

Soțul și soția sunt un tot prin afecțiunea pe care și-o poartă, dar indivizi unici în continuare.

Nu, nu suntem un cuplu legați strâns unul de altul de compromisuri, regulile societății sau misoginism! Suntem un cuplu legați de iubire. Atât!

Mergeți singure la nuntă? De ce?

Viața e o bucurie!

Ana Maria

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole