Am ajuns la osteopat!

octombrie 14, 2022

iconita

Ana Maria Ivan

P 20221013 173201 01

Am aflat despre osteopatie acum câteva luni de la un medic pediatru, foarte drag inimii mele.

Până atunci nici nu știam despre această denumire, cu atât mai puțin cu ce se ocupă.

Pentru cine nu știe, Osteopatia reprezintă o concepție holistică de funcționare a organismului, devenind o metodă modernă de diagnostic și tratament utilizată pentru depistarea tulburărilor patologice ale biomecanicii corpului, organelor și țesuturilor, cu tehnici manuale blânde.

Ce face osteopatul? Acesta acționează manual asupra structurilor craniului, coloanei, coastelor, bazinului, sacrului, articulațiilor, aparatului musculo-ligamentar și fascial, asupra organelor interne cu scopul de a îndepărta disfuncțiile identificate din respectivele structuri și a restabili mobilitatea lor.

Osteopatia îndepărtează nu numai manifestările unei boli, dar descoperă și înlătură eficient cauza acestei boli.

Nu vă imaginați că atunci când am aflat, mi-am și făcut programare, pentru că nu ești sceptic dacă nu ești până la capăt și cred că fiecare ajunge la momentul potrivit.

Încă de atunci, am aflat despre un terapeut osteopat foarte bun, în București, dar cam aglomerat de făcut programare la el. Am eu ceva cu treaba asta, pentru că nu am sunat.

Voiam foarte mult să o duc pe mama, care are multiple probleme de sănătate: osteoporoză, un preinfarct și coloana fracturată în câteva locuri de la un accident de mașină de acum câțiva ani.

Voiam să o duc și pe Katarina, care deși nu mai are probleme, aș fi vrut să o mai vadă un medic, dar care să nu o facă să treacă prin analizele greoaie prin care mai trecuse.

După toată povestea cu problemele Mariei, am ajuns să înțeleg (din tot ce am citit și de la toți medicii la care am fost) că rectoragiile ei au fost legate de emoții și cumva am început să văd și eu mai clar, ca pe un tot unitar corpul nostru: biologic, emoțional și spiritual.

Ba și pentru mine visam să ajung, pentru că de câțiva ani buni, aveam niște gâlme dureroase pe gât care nu au reușit să treacă cu nici un masaj.

👉Nu e când vrem, ci când trebuie!

În septembrie când a venit mama la noi ultima oară, de drag l-a ținut mult pe Achim în brațe (deși din cauza coloanei fracturate, ea nu are voie să ridice mai mult de un kg în brațe), astfel că atunci când a plecat, a plecat în dureri groaznice de spate.

La Piatra Neamț are o kinetoterapeută care îi face masaj acasă când are nevoie, dar nici ea nu a reușit să o ajute.

În final, printr-un prieten, a aflat de un osteopat care locuiește la Vaslui.

Cum mama mea fuge de spitale, doar aici a vrut să meargă. Cu tata, care era cu ea, au plecat amândoi la Vaslui. Mama abia putea să stea în șezut de dureri, dar după vizita la osteopat, a plecat dansând. Nu exagerez! Dansând!

Nu mi-a venit să cred, așa că încă de acum două săptămâni am decis să vin cu cei mari în vacanța lor de școală, la mama pentru a merge o zi la Vaslui la acest terapeut.

Uite așa, ieri dimineață, am plecat spre Vaslui, cu Maria și Alexandru, mama și tata.

Trebuie să vă spun că până acum nu am mai fost în zona Vasluiului și din ce știri vezi la TV, mă așteptam la ceva urât, sărăcăcios și de speriat.

Dar! Surpriză, drumul de la Bacău la Vaslui este tare frumos, curat, fără gunoaie, casele din sate îngrijite și un peisaj de vis. Chiar nu înțeleg de ce nu se investește în turism în această zonă.

Vasluiul, ca oraș, ar avea nevoie de multe îmbunătățiri, stăzile sunt făcute din gropi și blocurile păreau că stau să cadă, dar și aici ca peste tot, sunt și oameni înstăriți. Păcat de primar.

Osteopatul nostru este un bunic de 70 și ceva de ani, cărunt la barbă și la par, cu o experiență de peste 40 de ani în medicina germanica, cu o față luminoasă, vesel și desculț. Da, ați citit bine, umblă desculț. Deși erau 10 grade afară, el umbla peste tot desculț, chiar și afară în ploaie, când ne-a condus.

Ce mi-a plăcut la el?

Știe de toate! Știe despre religie, credință, Dumnezeu, legea atracției, de medicina alternativă, de bolile emoționale și corpul uman.

Mi-a plăcut încă de la început când mi-a spus că în afară de viruși, corpul uman se îmbolnăvește doar din cauza emoțiilor

Vai, cât de greu am acceptat eu această idee. Mi-a luat 7 luni să înțeleg (și încă nu înțeleg complet), să trecem prin calvarul și dispersarea cu boala Mariei și abia acum să iau această cale.

Copiii au fost primii, apoi eu, tata și ultima mama.

Pe scurt, procesul este așa: ești pus la un aparat de biorezonanta care îi arată ce probleme ai.

Apoi, în funcție de ele, osteopatul încearcă să afle cauza de la tine. Abia la final, te ajută pe masa de terapie să îți deblocheze mușchii contractați sau să îți îndrepte oasele (dacă și unde este nevoie).

Ce vă pot spune este că am plecat fără acele gâlme la gât pe care le aveam de atâția ani, cu spatele îndreptat și fără vreo durere (deși mai am de venit, pentru că am avut multe de vorbit și aflat).

Tata e cel mai sănătos dintre noi. Dumnezeu să îl țină așa.

Mama a reușit să plece fără să o mai doară mâna și gâtul. Deși și ea mai are de venit.

Copiii sunt bine, dar ambii au paraziți în intestinul subțire, astfel că mi-a dat ce să le dau pentru a scăpa de ei. Aseară le-am comandat Parafight (îl găsiți AICI și voi), Garlic (îl găsiți aici dacă aveți nevoie), Papaya (îl găsiți aici), SuperFlora (probioticele pe care am început acum două săptămâni să le luăm, de data asta mi-am luat și mie și le găsiți aici) și am comandat pentru luna asta ce îmi trebuie pentru apa alcalină pe care deja o consumăm de aproape doi ani (informații găsiți aici).

✋De ce v-am povestit toate astea?

Cât de diferit este acest tip de medicină (fără ace, analize, dureri, țipete, plânsete, nervi și medici la care greu ajungi) și cât de greu am înțeles că există și rezultate. Dar! Cât contează omul.

În ultimul an am mai fost la doi medici de medicină integrativă dar fără rezultat și acum pot face clar și diferența. Ce vă pot sfătui este să nu renunțați, ci să găsiți omul potrivit.

Se poate. Se poate dacă începi să privești și să cauți cauza, nu doar să repari efectul, atunci abia ești unde trebuie.

Dacă aveți nevoie de o astfel de recomandare sau vreți să încercați, să îmi scrieți în privat.

Omul nu vrea publicitate, nu are nevoie. Vă pot da recomandarea din București sau puteți face un drum la Vaslui și să vă bucurați de peisajele frumoase.

Ați fost la osteopat? Cum a fost experiența voastră?

Viața e o bucurie!

Ana Maria

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: