Atenție la analize! Mergeți să le faceți în minim 2 locuri diferite!

de | mai 28, 2021 | Viata cu copii

Atenție la analize! Mergeți să le faceți în minim 2 locuri diferite
Am auzit de multe povești de cazuri cu oameni cărora li s-au dat greșit analizele.
Aveam o cunoștință care acum câțiva ani cauta disperată un oncolog bun deși ea nu avea nimic. Fusese chiar și la prima ședință de chimioterapie, până când a fost sunată că s-a comis o eroare și că de fapt e sănătoasă.
Nu așa de grav, dar și noi am trecut prin asta zilele acestea.
Când am fost în spital la Marie Curie, Mariei i-a ieșit calprotectina 131.
(Calprotectina este o proteină eliberată de neutrofile în cazul unei inflamații în tractul gastro-intestinal și al cărei nivel va crește în scaun în aceste condiții.
Testul măsoară nivelul calprotectinei în materiile fecale, ca modalitate de detectare a inflamației în intestine. Calprotectina poate fi utilizată pentru a ajuta la diferențierea între bolile inflamatorii și cele neinflamatorii.)
La câteva zile, i-a fost refăcută în spitalul Grigore Alexandrescu, unde i-a ieșit că este la nivel normal.
Săptămâna aceasta (pentru că unei prietene i s-a părut dubios să îi scadă la nivel normal, atât de repede și fără nici un tratament), am dus iar o probă de scaun, unde am aflat că este 1000.
Am specificat acest lucru medicului de la Grigore Alexandrescu, iar aceasta vorbind la laboratorul ce nu tine de spital, m-a rugat să duc încă o probă pentru a vedea cum este ‘calibrat aparatul’.
Eu mă întreb câți copiii au mers doar în ultimele două săptămâni la acest spital și au făcut această probă, asta presupunând că problema este recentă. Câți dintre ei știu că au rezultate greșite, rezultate de care în unele cazuri poate depinde viața lor? Oare se autosesizează cineva? Îi suna cineva pe pacienți să le spună să își refacă analizele în altă parte?
Luni urmează să duc o probă nouă, aș fi vrut mai devreme, dar nu am putut.
Vreau doar să trag un semnal de alarmă și să vă rog, la lucruri serioase măcar, să faceți analizele (cele importante și cele pe care le suspectați că nu sunt ok) și în altă parte.
Iar dacă ați fost pe la Grigore Alexandrescu în ultima vreme și ați făcut această analiză, să o refaceți neapărat!
Viața e o bucurie!
Ana Maria
roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole