Bine-ai venit, Tara!

de | mai 8, 2021 | Viata cu copii

Maria își dorea de un an de zile un cățel. A negociat cu noi, a argumentat, a promis că se va îngriji de el și că va fi responsabilă.
Nu mă aștept ca un copil să aibă în totalitate grijă de un animal. Am așteptat însă momentul ca Achim să nu mai mănânce de pe jos și toți 3 să fie un pic mai mari.
Maria a negociat și cu Alexandru sexul cățelului (ea voia fată, el băiat) și amândoi s-au pus de acord că vor un cățel care să rămână pui (în traducere, să fie de talie mică). Ne-am uitat pe internet după poze de căței și Maria concluziona că nu contează ce rasă e atât timp cât vine mai repede.
Am decis să adoptăm un cățel și încă din ianuarie am căutat pe paginile de Facebook ASPA București, Mihăilești și grupuri de adopții căței, cu ajutorul unei colege de-a soțului, Smaranda, care m-a îndrumat spre ele. Până acum, recunosc că habar nu aveam că există atât de multe.
Însă norocul nu a fost de partea noastră.
Nu ceream pui, puteau fi și căței până în 3,4 ani (mai mult nu am vrut pentru că mă gândeam că petrecem prea puțin timp cu el) și nici nu m-a interesat rasa.
Tot ce urmăream era să fie de talie mică.
De câte însă găseam ceva mic, ba au fost adoptați înaintea noastră, ba au fost revendicați de foștii stăpâni, ba ni s-a întâmplat să moară înainte să ajungă la noi.
IMG 20210505 WA0046 01

Când a luat-o tati acasă

Cât am fost în spital cu Maria, în fiecare zi căutam anunțuri noi de căței, unde scriam celor care îi dădeau spre adopție, dar fără să am vreun răspuns.
Până lunea trecută când m-am decis să fac o postare pe un grup din București unde să anunț că vreau să donez un cățel de talie mică, că nu conta rasa sau vârsta (dar să fie până în 4 ani).
Imediat am primit răspuns și poze de la o doamnă care căuta o casă pentru puiul cățeilor săi.
Ne-am auzit seara în privat și am și stabilit să o luăm.
P 20210507 194759 01

I-am făcut băiță

Uite așa, miercuri soțul și Alexandru au luat-o pe Tara acasă. Mi s-a părut incredibil cât de frumos s-au așezat lucrurile pentru ca joi,când Maria a ajuns acasă, să își găsească cățelul mult dorit.
Maria a ales numele, citindu-i dintr-o listă lungă de nume de căței și vorbind cu fosta stăpână mi-a povestit cum exact așa o striga de când s-a născut și băiatul ei de 5 ani.
Tara este dintr-o mamă pechineza și un tată metis tot de talie mică.
Tara este o cățelușa extrem de blândă și cuminte. Am rămas surprinși când am văzut că cere singură afară și că nu face în casă, noi fiind pregătiți să o educăm în sensul ăsta.
Toată casa este topită după ea și băieții se mai ceartă pe cine o ține în brațe mai mult.
Bine-ai venit , Tara!
Viața e frumoasă!
Ana Maria
roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole