Bullyingul intre bloggeri

de | iul. 19, 2017 | Ea & El

Vi s-a intamplat sa va plimbati pe un camp mocirlos si fix in mijlocul lui sa zariti o floare?

Sau sa fie innorat afara si sa va bucurati de curcubeul ce rasare printr-o crapatura dintre nori?

Oamenii fericiti de obicei sunt oamenii cu o stima de sine ridicata. Ei sunt fericiti pentru ca nu sunt competitivi cu cei din jur ci doar cu propria persoana. Isi doresc sa fie o versiune mai buna a lor si pentru asta criteriile dupa care se autoevalueaza nu are legatura cu criteriile societatii.

Cand am ascultat-o pe Urania Cremene vorbind despre stima de sine si cum este pastrata de parinti in copiii lor sau distrusa de acestia, ma gandeam ca sunt printre putinii norocosi care a avut parte de parinti ce au stiut sa o mentina si sa o cladeasca in mine toata copilaria si adolescenta. Pentru mama am fost mereu cea mai frumoasa si cea mai minunata. Nu a pus niciodata presiune pe mine in scoala cu notele, nu m-a impins sa fac lucruri pe care nu-mi doream sa le fac si mi-a fost cea mai buna prietena iubindu-ma neconditionat. De la tata am prins pasiunea pentru citit si pentru carti, avand o biblioteca bogata. De fapt asta e tot ce imi aduc aminte din vacantele de vara: verile in care ma strigau ai mei sa ies din casa sa iau aer, pentru ca eu citeam toata noaptea si dormeam toata ziua. I-am descoperit la 14 ani pe Thomas Hardy, Oscar Wilde pentru care facusem o pasiune si Shakespeare ale carui opere le-am devorat. Mi-a placut mult sa citesc teatru.

Baza pe care o pun parintii cat mai devreme in copiii lor le definesc acestora viata. Oricat ne-am reeduca la maturitate, propriile frustrari ies intotdeauna la suprafata.
V-am povestit de bullyingul intre mamici, lucru care se intampla des in parcuri sau orice alt loc unde se gasesc mai mult de doua. Nu ma asteptam sa gasesc si bullying intre bloggeri.

Cand o vedeta este invitata cu ‘oamenii de rand’ si pusa la colt, de parca este vinovata ca este vedeta, se numeste bullying. In loc sa profitam de experienta acumulata si sa ‘furam’ din ideile pe care ni le-a impartasit, am preferat sa ne scoatem ‘penele’ la inaintare si sa ii aratam unde ii este locul.

Nu suntem intr-o competitie, desi la cum s-au desfasurat lucrurile, ar fi parut ca da. Pana la urma ingerii stau cu ingerii si muritorii cu muritorii, nu-i asa?

Cateodata invatam mai mult daca tacem si ascultam indiferent de unde vin sfaturile.

Bullyingul de care vorbea Gaspar Gyorgy se gaseste peste tot, mai ales acolo unde oamenii, doar par fericiti.

Multa grija si iubire!

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole