Bunatatea imparte bunatate

noiembrie 29, 2017

iconita

Ana Maria Ivan

Belive good things are coming 1200x564 min

Trecem prin viata uitand de multe ori sa aducem o vorba buna celor de langa noi. O vorba buna si un gand pozitiv nu costa nimic, dar poate imbogati viata unui om.

E mai usor sa ne concentram pe lucrurile negative ale persoanelor cu care ne intalnim, dar e atat de simplu sa ii facem sa zambeasca. Traim intr-o lume in care sa fii hater e la moda si e mult mai usor. Sa judeci, sa arunci cu noroi, sa jignesti. Dar ce iti face acest comportament asupra propriei tale persoane?
Ce faci cand devii parinte? Ce va invata copilul de la tine cand tu ii vei spune sa se poarte frumos cu colega de banca dar pe tine te va auzi cum o jignesti pe vecina?

Cand ati raspuns ultima oara unei rautati zambind si oferind la schimb o vorba buna?

Am crescut vazand doar binele din oameni. Apoi a venit viata… viata care m-a facut sa sufar, sa cad, sa o iau de la capat si sa uit pentru o perioada de timp de frumosul din acesti oameni.

De ceva timp mi-am adus aminte ce mi-au scris colegii de scoala si liceu pe caietele pe care ni le imparteam prin clase: Sa nu ma schimb, sa nu imi schimb bucuria de a imparti o vorba buna. Asa ca, am intors foaia vietii si daruiesc vorbe bune celor dragi sau celor mai putin ingaduitori cu mine.

Ce-am observat de cand fac acest exercitiu?

Ma incarc de energie pozitiva si ca desi transmit o vorba buna celui de langa mine, de fapt ma incarc eu cu emotia pe care el o primeste. Incercati si voi acest exercitiu pentru o zi, o saptamana, o luna si vedeti ce schimbari va va aduce.

Viata e e un pic mai frumoasa cand oferi un gand bun chiar si unui om care te-a ranit. Viata este mai frumoasa cand zambesti decat daca stai incruntat. Viata este mai frumoasa daca oferi o floare fara sa astepti un ‘multumesc’. Viata e mai frumoasa cand imbratisezi decat atunci cand respingi. Viata e mai frumoasa atunci cand privesti picatura din pahar decat golul ramas.

Faceti curatenie in gandurile voastre, aruncati la cos toate gandurile negre si imbratisati frumosul. Viata vi se va schimba cand veti inceta sa mai criticati si mai ales sa va criticati.

Criticati nu veti fi niciodata de oameni mai buni ca voi. Cei care va critica isi vad de fapt propriile greseli si frustrari.

Rautatea te poate face nefericit. Alege lumina si nu intunericul. Nu exista oameni rai, ci doar oameni raniti? Alegeti sa va bandajati si sa va vindecati cu vorbe bune. Viata va fi un pic mai frumoasa! Fiti bun cu voi si cu ceilalti

#ProvocareaCM
Provocarea aceasta este despre a fi mai buni și a face – BINE
Așa că vă propun să faceti o faptă bună: donați hainute, ajutați un bătrân, îngrijiți un copil, orice simțiți voi sa faceți.

Pentru a vă înscrie la această provocare trebuie să îmi trimiteți povestea acelui bine pe care ați ales să îl faceți.
Orice text fără poza NU va fi acceptat ca înscriere. Până duminică, ora 19.00.

Textulvă rog să îl trimiteți în formularul creat pentru Campionatul de mămicie.
Premiul acestei săptămâni constă în cartea de povești ‘Băiețelul cu aripa de fluture’ de Ioana Chicet-Macoveiciuc.

Multă grijă și iubire!

Înainte de a te înscrie te invit să citești regulamentul concursului, iar dacă dorești să afli cum am creat campionatul de mămicie te rog să citești acest articol

Pentru a nu pierde nici o provocare din timpul concursului ai următoarele opțiuni:

1. Înscriere la newsletterul ZânaScutecel
2. Dă LIKE la pagina de facebook ZânaScutecel și apăsa opțiunea ‘see first’
3. Verifică zilnic pagina de facebook ZânaScutecel

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: