Ca sa fie copilul bine, trebuie sa fii tu bine

septembrie 26, 2017

iconita

Ana Maria Ivan

IMG 0414

Ca sa fie copilul bine, trebuie sa fii tu bine ca mama: emotional, fizic si psihic. Indiferent ca ai grija de un copil, doi sau mai multi acest lucru poate fi foarte solicitant.

Ca mama daca nu ai grija de tine in primul rand, nu vei putea avea grija de copilul tau. Azi copilul tau este mic. Tu te neglijezi si uiti sa ai grija de tine atat fizic cat si emotional.

Ce ii vei oferi din tine copilului peste niste ani daca tu nu vei avea grija de tine in prezent? Tu esti cea care conteaza prima. Daca TU nu esti bine, cine va avea grija de copilul tau?

De cand am cei doi copii, i-am luat in brate ori de cate ori au vrut, chiar si pe amamdoi o data. Daca ar fi sa o iau de la capat as face la fel, dar nu as amana asa mult o vizita la medic pentru durerile de spate care ma chinuie din ce in ce mai tare in ultima vreme.
Saptamana aceasta am ales sa am grija si de mine. Mi-am facut programari la medici si voi face tot ce trebuie pentru sanatatea mea.
Eu nu le sunt mama Mariei si lui Alexandru doar pentru cativa ani, ci pentru toata viata. 

Mi-am dat seama ca daca nu am ACUM grija de mine, va veni un moment cand va fi prea tarziu. Nu vreau sa ajung ‘sa nu mai pot’.

Vreau sa imi mentin sanatatea fizica dar si psihica pentru a-i ajuta si a le fi aproape toata viata.

Copiii au nevoie de mama chiar daca ajung ei insisi parinti. 

Indiferent ca aveti ajutor in cresterea copiilor, sanatatea fizica sau psihica nu o amanati.

Am o prietena care din cauza stresului acumulat in cresterea copiilor, face terapie cu un psiholog. O ajuta sa realizeze cum isi poate gestiona mai bine timpul cu ei, dar si cum isi poate gestiona mai bine emotiile in clipele critice. De cand a inceput terapia este o mama mai fericita.

Sunt multe clipe in viata de zi cu zi cu copiii in care nu mai putem. Asa cum cei mici refuleaza prin tipete sau tantrumuri avute in tot felul de momente, la fel simtim sa ne exteriorizam si noi prin crize de urlete si planset. Ei se exteriorizeaza si se calmeaza. Noi suntem adulti si tinem totul in noi. Si noi simtim aceeasi nevoie de a refula dar trebuie sa gasim varianta potrivita care sa ne ajute.

Un sfat pe care l-am primit la un moment dat a fost ‘gaseste-ti un sac de box’ la propriu sau la figurat. Nu este nimic gresit in a-ti exterioriza emotiile negative. Trebuie doar sa gasesti acel ceva ce te poate ajuta.


Acest ‘sac de box’ poate fi: un prieten care te asculta, mersul la sala, un pahar de vin dupa ce dorm copiii, o perna ‘pocnita’ cu pumnii, o ora de terapie, alergatul in parc etc.

Alegeti o varianta si puneti-o in aplicare ori de cate ori aveti nevoie. Copilul vostru va fi mult mai bine atunci cand voi veti fi mai bine!

Puteti citi si pe blogul Florinei despre campania Mama Time Out. 

Multa grija si iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: