Care dintre copii este preferatul tău?

de | sept. 3, 2021 | Viata cu copii

‘Ce norocoasă ești. Ai și fată și băiat, ba chiar doi. Ai de unde alege.’
‘Sa aleg? La ce anume?’
‘Pe care-l iubești mai mult. Eu am fost preferata mamei. Era și normal, eram cea mai cuminte și mereu îi făceam pe plac. Al tău care este preferatul?’.
‘Nu știam că trebuie să am unul’.
‘E hai, nimeni nu poate iubi la fel mai mulți copii’.
‘Aici ai dreptate. Nu îi iubesc la fel. Ii iubesc diferit și fiecare are iubirea lui. Iubirea nu se măsoară. Iubirea e doar infinită’.
‘Diferit? Nu există. Există doar o iubire’.
‘Unii trăiesc și simt mai multe. Ar trebuie să încerci!’
Vaaai cât mi se ridică părul în cap dacă mai primesc vreodată această întrebare!
Nu există copilul preferat, nu există iubire mai multă pentru unul, nu există iubire identică. Există însă fiecare copil cu iubirea lui.
Am doi frați, unul cu un an mai mic și unul cu 6 ani. Pe la 10 ani am întrebat-o pe mama pe cine iubește mai mult. Și ea mi-a răspuns așa: ‘Am 5 degete la o mână. La oricare m-aș lovi la fel m-ar durea. Toți trei sunteți în sufletul meu la fel de mult, fiecare cu partea lui. O mamă nu poate iubi mai mult sau mai puțin un copil. Fiecare se naște din ea, e parte din ea și în ea va rămâne o viață’.
Țin minte că m-am rușinat de întrebarea mea și că nu am mai pus-o niciodată.
P 20210819 125322 01

Cum oare să poți alege Între copii?

Pot înțelege când copiii mei mă întreabă sau orice copil își întreabă mama acest lucru, dar când mamele își pun pe bune această întrebare, atunci nu este deloc în regulă!
Copiii sunt unici și fiecare merită iubirea lui maternă unică.
Nu vă iubiți copiii în funcție de cât de cuminți sunt sau de culoarea ochilor sau de câte știu să facă. Iubiți-i pentru unicitatea lor, pentru părticica voastră din ei, pentru magia pe care o au.
Și? Care-i preferatul vostru? 🙄🙄🙄
Viața e o bucurie!
Ana Maria

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole