Ce am căutat să aibă înălțătorul de mașină pentru băiatul de 5 ani.

de | iul. 1, 2021 | Călătoriile noastre

Am schimbat scaunul auto de copil mic cu un înălțător cu spătar pentru Alexandru. Nu mai încăpea, mereu cerea să stea la soră-sa și caută motive să nu mai stea în el.
Având în vedere că vara aceasta planificăm să plecăm destul de mult, vreau să plec liniștită, el să se simtă bine și eu să îl știu în siguranță.
Deși există înălțătoare care se pot folosi de la 4 ani, eu m-am simțit confortabil să aștept să facă 5.
Ideal ar fi fost să fi fost cu mine, dar el deja probase câteva modele cu câteva săptămâni înainte (altfel sigur l-aș fi luat pentru că indicat este să îi luați cu voi), așa că am ales să merg singură la Centrul Siguranță Auto Copii.
Ce am urmărit să aibă scaunul?
  1. Teste de impact cu punctaj bun! Nu vreau să risc viața copiilor mei pentru nimic în lume, astfel că primul lucru pe care l-am întrebat este despre testările de impact. Deși știu că toate scaunele din centru sunt testate, contează enorm și ce teste i s-au făcut. Scanul pentru Alexandru este testat ADAC inclusiv în teste de impact lateral dar și la rostogolire din spate și frontal.
  2. Să aibă centuri proprii și să poate fi folosit și după ce are peste 135 cm pentru a îl putea folosi cu centura mașinii. Acesta este un scaun auto convertibil – putând de la hamul integrat în 5 puncte, la centura de siguranță a autovehiculului.
  3. Să aibă poziție de somn. Acest Înălțător are 3 poziții de înclinare a scaunului ce adaugă un anumit confort, mai ales la drumurile lungi.
  4. Să fie suficient de îngust pentru a încăpea și scaunele fraților săi.
  5. Să aibă materiale calitative și să nu fie toxice pentru pielea lui. Husa este detașabilă – extra moale și respirabilă și lavabilă în mașină de spălat.
  6. Să fie închis la culoare (deși Alexandru și-ar fi dorit unul verde 😬😬😬), habar nu am dacă sunt fabricate și verzi știu doar că aveau albastre dar fizic în magazin aveau doar negru.
Pentru Alexandru am ales un înălțător cu spătar de la Avova Sperling Fix, iar Maria are tot Avova dar nu modelul StarFix.
Înălțătorul lui face parte din noua generație de scaune auto pentru copii și este aprobat de cel mai recent standard european ECE R-129 fiind este printre cele mai bune alegeri atunci când vă transportați copilul în autovehicul. Aripile laterale adânci sunt o caracteristică fundamentală de siguranță a scaunelor auto AVOVA. Acestea sunt proiectate pentru o protecție îmbunătățită în cazul unei coliziuni laterale datorita ISIP, protecția integrată împotriva impactului lateral. Copiii cu o înălțime între 76 și 150 cm, găsesc confort și protecție deosebită atunci când călătoresc în scaunul auto Avova Sperling-Fix I-Size.

IMG 20210701 WA0049 01

P 20210701 123311 01

P 20210701 111040 01

Scaunul Mariei

Drumurile cu copii nu trebuie să fie un chin. Aceștia se pot simți bine dar și să călătorească fără riscuri.
E ușor să credem că nouă nu ni se întâmplă, dar nimeni nu știe cu cine se întâlnește pe drum, chiar dacă aveți cea mai bună mașină sau sunteți este cel mai bun șofer.
Suntem din păcate, pe primul loc în Europa la copii decedați în accidente auto.
Deși știu părinți foarte interesați de siguranța auto a copiilor când erau mici, cei mai mulți dintre aceștia nu îi mai pun în înălțător după ce fac 5, 6 ani astfel că sunt mulți copii lăsați liberi pe bancheta din spate sau puși cel mult în centura de la ea. Doar că aceasta NU ajută la nimic, copilul tot va zbura sau riscă să fie decapitat în momentul accidentului de aceasta.
Pentru drumurile lungi, o mămică tare făină a scris un e-book cu tot ce aveți nevoie pentru drumurile cu mașina. Îl puteți descărca și voi de AICI.
Aveți grijă de copiii voștri, indiferent de vârstă!
Viața e o bucurie!
Ana
roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole