Ce am pus în bagajul de vacanță la mare

de | aug. 5, 2021 | Călătoriile noastre

Anul acesta este unul special pentru o vacanță mai lungă (plecăm 13 zile) decât suntem obișnuiți și atipică pentru că nu mergem la hotel sau pensiune, ci ne-am închiriat o căsuță foarte simpatică în Kavala. Despre ea am scris mai multe AICI.
De obicei fac bagajele cu o zi înainte sau chiar în ziua respectivă, dar acum am început azi și cred voi termina sâmbătă.
Geanta pentru drum unde pun: actele, Portofelul, Rovigneta (pe care soțul a plătit-o online), Copii după acte, șervețele umede și uscate, olița portabila, scutece pentru Achim, Gustări făcute acasă, pungi de gunoi, termosuri cu cafea și apă, fructe tăiate în casoletă, câte un rând de haine de schimb, Brățari de rău de mașină (descoperite de curând și pe care le folosesc pentru Maria și Achim), plicurile cu sărurile Coral pentru apa alcalină.
P 20210802 183617 1 01

Sărurile mele de la Coral

Bagajul copiilor
Am o valiză mare doar pentru hainele lor. Îmi este mai ușor să mă organizez așa și să le am pe toate împreună.
Le-am pus: tricouri, pantaloni scurți, rochii pentru Maria, lenjerie intimă, pijamale de vară, costumele de baie. Pentru a nu ne lua prin surprindere vremea, am luat un singur rând pentru fiecare copil de haine cu mânecă lungă.
De încălțat le-am luat: 2 perechi de sandale și câte o pereche de papuci.
Bagajul părinților
Avem o altă valiză mare dublă, fix cu aceleași haine ca ale copiilor.
Bagajul general
Am luat prosoape, produse de igienă (include: gel de duș copii/adulți; șampon copii/adulți; pastă de dinți copii/adulți; săpun lichid, cosmetice), purificatorul (pe care îl luăm pentru zgomotul alb pentru camera unde va dormi Achim), monitor bebe pentru Achim, Kitul de îngrijire unghii, Brățări parakito pentru țânțari, detergent vase (pentru că avem mașină de vase), detergent pentru mașina de rufe (pentru că sigur voi spăla haine), încărcătoare telefon.
Bagajul cu jucării
Fiecare copil are câte un ghiozdan pe care și-l umple cu ce jucării vrea să ia cu el. Nu le fac eu, ci ei. Inclusiv Achim care se ia mult după frații săi. Vă încurajez să faceți asta cu ei pentru că îi va ajuta să nu plângă după toate jucăriile de acasă. Alexandru nu își uită niciodată aparatul foto.
Ce iau eu în plus, deși rar a fost nevoie, sunt cărți de povești.
Bagajul de plajă
Pe care îl fac de acasă direct cu toate cele necesare în geanta imensă de plajă: prosoape, pălării de soare, creme de protecție, jucării nisip (e prima oară când le iau și asta pentru că mergem cu mașina, altfel preferam să le luăm de acolo).
Bagaj mâncare Maria
Pâine fără gluten, paste fără gluten, unt vegan, lapte vegetal, faină fără gluten, dulceață fără zahăr, sirop de arțar și agave.
Geanta de medicamente
Recunosc că e doar oară când le iau. Le-am mai luat doar în vacanța cu Maria când avea 6 luni și am fost plecați în Thassos. Dar nici nu am avut nevoie. O singură dată când Alexandru avea un an a făcut otită la mare și la 3 dimineața, soțul a căutat o farmacie deschisă nonstop în Constanța.
Ce luăm acum:
un antitermic pentru copii,
prebioticul Mariei Omnibiotic Panda (pe care îl folosesc și pentru băieți în caz de enterocolite sau altele), prebioticul meu (pentru că iau de 2 luni Omnibiotic stress,
Picături de ochi cu antibiotic Vigamox în caz de conjunctivită,
Smecta,
Betadina,
Bandaje,
Tratament pentru Maria
P 20210722 180346 01

Crema minune pentru toate juliturile

Sper să vă fie utilă lista sau să vă ofere un punct de plecare pentru bagajele voastre.
Voi ce ați adăuga sau ați scoate din listă?
Viața e o bucurie!
Ana Maria

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole