Ce e la modă NU e neapărat și sănătos. Atenție MARE la această păpușă!!!

‘Vreau și eu un HAGGY WAGGY!’, mi-a spus Alexandru acum o lună și jumătate.

‘Un ce?’, l-am întrebat.

‘O păpușă. E ciudațica dar am văzut-o la TV când mă uitam la un desen’.

‘Si ce face această păpușă?’

‘Nu știu încă. Dar mă gândeam să dorm cu ea’.

‘Hai să o văd și eu’, i-am spus deschizând telefonul.

L-am chemat lângă mine și m-am speriat de cum mi s-a deschis ecranul: o păpușă din pluș, de diferite culori, cu un zâmbet sinistru din dinți.

‘Iubitul meu, așa ceva nu cumpăr. Nu crezi că te-ai speria noaptea cu el în pat? Uită-te doar ce dinți are’, i-am spus lui Alexandru.

Mi-a zâmbit și mi-a spus că știe că e ciudat dar îl au sigur au mulți copii.

☘️De aici am revenit iar la discuțiile pe care le avem cu ‘are toată lumea’, dacă chiar își doresc, dacă ce vor e ceva ce pot folosi mai multă vreme, dacă e ceva plăcut și cum regulile casei noastre este că nu luăm ceva doar pentru că are toată lumea. ‘Cateodata nu înseamnă că este și bun doar pentru că îl are ‘toata lumea. Corect?’ S-a bosumflat un pic și de atunci nu l-a mai cerut.
2pcs set Huggy Wuggy Poppy Playtime Game Plush Toy Figure Doll Stuffed Animal Dolls Children Toys.jpg 640x640

Preluat internet

🤔Sincer, nu mi-a trecut prin cap că cineva chiar cumpără așa ceva până când mi-a scris o mămică zilele trecute că al ei copil visează urât și că se trezește noaptea plângând. Stând de vorbă cu mămica am aflat că băiatul avea 4 ani și jumătate și că dormea singur. În primă fază am crezut că este o etapă, că stă prea mult la desene, că poate e ceva la grădiniță și i-am sugerat mamei ori să doarmă cu el, ori să îi ia un pluș care să îi fie aproape. Atunci mama mi-a trimis poză cu baitul dormind că are deja un pluș de două luni. Da, fix acest HAGGY WAGGY. Și tot atunci am aflat că au inceput și coșmarurile.
De când a aruncat păpușa, copilul s-a mai liniștit, dar încă plânge în somn, așa că i-am reocmandat să stea de vorbă și cu un pediatru.
„Cei care creează astfel de jucării înfricoșătoare se bazează pe studii”, spune psihoterapeutul Anda Păcurar invitata jurnalistei Roxana Hulpe la emisiunea Viitor cu Clasă.
Nu sunt specialistă în psihologie, deși am terminat asistență socială, dar voi ați dormi cu așa ceva în pat?
Ba am aflat că această păpușă are și un cântec de ‘leagan’ foarte explicit, în care numai vise frumoase nu poți avea după:
👉Deci nu vii să te joci cu mine?
Mai stai puțin.
Promit că nu voi muşca atât de tare
Doar crede în zâmbetul meu.
Doar crede-mi zâmbetul.
Numele meu este Huggy Wuggy
Nu vii să mă îmbrățișezi?
Nu vrei să vii să mă îmbrățișezi?
Ține-mă până mori.
Îmbrățișează-mă până mori.
Dottoressa Michela Mignano – Studio „L’Albero Della Vita”
cara huggy wuggy 1024x768 1

Preluat internet

👉Altă strofă:
Tot vreau să te gust
Doar o mică înghițitură
Doar o mușcătură mică
Ascultați cântecul!

În ultimă săptămâna am văzut foarte multe postări despre această păpușă.
Ce m-a frapat au fost comentariile unor mame (foarte multe) care apără această păpușă pe care o găsesc ‘inofensiva’ și că sunt exagerate reacțiile negative despre ea.
Am zis că suntem noi ‘înapoiați’ (deși personal, nu mă deranjează nici asta atunci când este vorba de echilibrul emoțional al copiilor mei, așa că m-am pus să caut ce spun și străinii.
Am găsit cu stupoare un articol scris de Forbes.com spre exemplu care iau apărarea păpușii:
‘Este posibil să fi văzut numărul tot mai mare de articole despre personajul Huggy Wuggy din jocul horror de supraviețuire Poppy Playtime. Similar poveștilor Momo Challenge, acesta este însoțit de obicei de un personaj albastru înfricoșător cu buze roșii și dinți ascuțiți și de avertismente cu privire la impactul supărător sau dăunător asupra copiilor. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă că Huggy Wuggy este asociat cu vreun rău din lumea reală, iar personajul este de fapt mai puțin grafic decât alte imagini din joc. În plus, Poppy Playtime este clasificat pentru vârste de peste 13 ani, deci este puțin probabil ca copiii mici să îl joace oricum. Așadar, deși este important să fim conștienți de potențialele pericole online, este de asemenea important să nu intrăm în panică în legătură cu fiecare nouă poveste care apare.’
☘️Pe site-ul Parents.com am găsit o poveste despre o școală din Marea Britanie:
Școala primară Deal Parochial din Marea Britanie a trimis recent o scrisoare părinților, avertizându-i că unii copii se oferă să-i îmbrățișeze pe colegii de clasă și le șoptesc lucruri vulgare la ureche.
Îmbrățișarea este adesea văzută ca un gest de afecțiune și bunăvoință, dar unii oficiali școlari avertizează că îmbrățișarea poate fi de fapt destul de periculoasă. Într-o scrisoare recentă adresată părinților, Justine Brown, directoarea școlii primare parohiale Deal, a avertizat că personajul „Haggy Waggy” este de fapt o figură „înșelătoare” care îi încurajează pe copii să îmbrățișeze străinii. Potrivit lui Brown, îmbrățișările lui Haggy Waggy ar putea duce la „pregătirea copiilor pentru abuzuri”
👉Și tot în UK poliția a trimis un avertisment părinților în legătură cu această păpușă, scriu cei de la gbnews.uk:
Poliția a emis noi avertismente cu privire la impactul pe care îl are vizionarea de videoclipuri nepotrivite de către copii de numai cinci ani, după ce elevi de cinci ani au fost îngroziți de un joc video cu un ursuleț ucigaș, numit „Huggy Wuggy”.
Jocul de puzzle, care este popular pe YouTube și pe alte platforme de socializare, prezintă personajul cu dinți de ras care cântă „Aș putea să te îmbrățișez aici pentru totdeauna, până când veți respira ultima suflare împreună”

📍📍📍

Personal, nu știam foarte multe lucruri despre această păpușă când am spus NU. Nu am avut nevoie nici sa caut melodii cu versuri cel puțin ciudate pe care nici copiii de 13 ani NU ar trebui să le asculte!! și nici să cer aprobarea unui psiholog dacă să iau așa ceva copiilor mei. Dar, unele mame au nevoie de dovezi că nu toate jucăriile la modă sunt și sănătoase pentru copiii lor!
Sunt atât de multe jucării faine, educative, vesele, încât e păcat să ținem copiii în teroare cu exemple negative, fix lângă ei!
Ați luat/lua așa ceva copilului vostru? De ce?
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: