Ce este mai prețios: timpul sau banii?

de | mai 25, 2018 | Poveștile voastre

Acum 21 de ani a venit pe lume un copil atipic. Era un băiețel frumos, dar cu nevoi speciale. Mama lui l-a primit cu brațele deschise și i-a promis că va face tot ce ține de ea pentru a-i fi bine.
Când copilul a crescut mama s-a lovit de realitatea cruntă a societății: nu era primit la grădiniță, copiii îl respingeau în parc la îndemnul părinților, iar sufletul lui micuț devenea din ce în ce mai trist. În 2005, deși băiețelul ei crescuse și nu mai avea nevoie, mama s-a decis să își țină promisiunea și să facă tot ce ține de ea pentru ca alți părinți și alți copii speciali să nu mai treacă prin ce au trecut ei. A înființat un prim centru de supraveghere pentru copii cu nevoi speciale iar de atunci a reușit să mai deschidă 4 sedii de grădiniță și o școală primară – CONIL.

Toate sunt private, cu costuri minime, dar sunt locuri în care se face logopedie, recuperare operațională și multe altele ce ajută copilul să se recupereze cât mai bine și mai repede.

Școala are în momentul de față 46 de elevi minunați și recuperați foarte bine. Pentru ca acești copii să continue în același regim școala, este nevoie de o continuare până la clasa a 8-a. Din păcate, momentan nu s-au găsit fondurile necesare pentru a extinde școala până la clasa a8-a. Irina Ismail, cea care se ocupă de partea operațională crează tot felul de proiecte pentru investitori, dar fără rezultat până acum.

Dăruiește o poveste! 

Tot Irina este cea care a venit și cu proiectul ‘Dăruiește o poveste’. De ce? Ei bine era nevoie de o punte între acești copii atipici și adulții care nu au intrat în contact până acum cu copii speciali. Atunci când un copil tipic intră în contact cu unul atipic în parc, modul în care reacționează este direct influențat de reacțiile părinților săi. Dacă părinții cunosc și știu cum trebuie interacționat cu un copil atipic atunci va știi că NU trebuie să își înlăture copilul de lângă el, că NU va lua nici o boală și că acești copii atipici sunt foarte emoționali și afectivi.


Al doilea motiv pentru care există acest proiect este pentru a aduce fericire pe fețele copiilor. Orice copil este fericit de vizite, oricărui copil îi place să i se citească povești și toți copiii sunt fericiți de lucruri noi.
Cei de la CONIL încurajează toți copiii să își descopere abilitățile pentru că au convingerea că dincolo de orice dizabilitate există o abilitate ce trebuie descoperită și încurajată.
În țările civilizate copiii cu dizabilitati sunt și în reponsabilitatea comunității, lucru pe care speră să îl dezvolte și ei odată cu proiectele în derulare.

Ce este mai important: timpul sau banii? Ei bine pentru a putea să își continue școala acești copii au nevoie de bani. Dar sunt foarte fericiți și cu timpul vostru. Sunt fericiți de orice jumătate de oră primită din partea unui om care le zâmbește și îi privește ca și când sunt cei mai minunați copii din Univers, pentru că sunt.

Proiectul mai durează până la 15 iunie, când copiii vor intra în vacanță și va fi reluat din septembrie.
Oricine își dorește poate participa activ la acest proiect. Faceți-vă curaj și mergeți sa îi cunoașteți! Dati-le o îmbrățișare și spuneti-le povestea voastră preferată. Vor fi mai mult decât încântați.
Eu sunt prezentă în fiecare joi. Voi ce zi vă alegeți?

Multă grijă și iubire!

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole