Ce faceti cu parintii cand imbatranesc: aveti grija de ei sau ii uitati la vreun azil?

de | feb. 29, 2020 | Poveștile voastre

‘Ai mei au iesit la pensie de 10 ani. Nu stiu ce ma fac cu ei. Se plictisesc si sunt si carcotasi. Nu mai sunt ca in tinerete. Mama are probleme cu spatele si tata cu inima. Nu pot cara greutati, asa ca saptamanal merg sa le fac cumparaturile. Si niciodata nu le convine ce le iau. Ba rosiile sunt prea mari, ba am uitat de spanac. Cateodata ma gandesc serios ca la azil ar fi mai bine pentru ei si mai usor pentru noi.’

Eram in metrou cand am auzit discutia asta intre doua doamne la 30 si un pic de ani.
Nu stiu daca sunt mame sau nu, nu stiu nici ce fel de relatie a avut cu parintii ei, dar stiu ca parintii raman tot parinti chiar daca imbatranesc.

Parintii raman parinti si cand imbatranesc!

Cand imbatranesti devii ca un copil, asta e realitatea. Unul cu de toate: cu obiceiuri, unul bolnav (mai mult sau mai putin), unul care se plange (mai mult sau mai putin), unul caruia nu ii convine nimic, unul care le interpreteaza pe toate, unul care nu mai vede bine, nu mai aude bine, unul care uita usor si ce sa mai, unul destul de enervant pentru cei mai tineri, dar CU ACEEASI INIMA SI SUFLET.
Aceeasi mama care si-a tinut copiii in brate pana i-au cazut mainile, aceeasi mama care a plans de oboseala si neputinta, aceeasi mama care a refacut de o mie de ori mancarea pana cand puii ei dragi au mancat, aceeasi mama la pieptul careia se cuibareau cand le era frica, aceeasi mama cu aceeasi iubire.
Acum batrana si cu mult dor.

Nu va uitati parintii si nu ii parasiti!
Locul lor e unde a fost si al vostru: impreuna.
Batranetea nu e usoara nici pentru cel care o duce si nici pentru cel care o vede, dar iubirea o face mai frumoasa.

20200229 124421

La 25 de ani

Plange sufletul in mine cand vad batrani care cercesc pe strada un colt de paine.
Daca le auzi povestea unora te cutremuri: cum au fost profesori sau avocati, au investit in copii si acestia i-au dat afara din casa. Sunt singuri si neputinciosi si fara o vorba buna.

Voi aveti grija de batranii vostri? Stiti vorba: cine nu are un batran sa isii cumpere? Eu va spun doar: aveti grija de ai vostri.

Intelepciune, pace si iubire-n casa!

Bubu

IMG 20190504 WA0001

La 63 de ani

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole