‘Esti cea mai cea la gatit’, asa mi-a zis sotul aseara si desi ma lauda mereu, asa nu a facut-o niciodata.
Pentru inspiratie urmaresc contul de instagram al prietenei mele Andreea, de la Taste Bazaar care gateste tare bine. Zilele trecute a facut chilli con carne si mi-a facut pofta.
90% din retetele de oriunde la modific dupa propriul gust si asa am facut si cu asta.
Pentru reteta Andreei, va invit sa ii vizitati pagina Taste Bazaar.
Chilli con carne
350 grame carne vita
200 grame carne porc (fara grasime)
6 fire usturoi verde
O ceapa medie
4 morcovi mici
Un fir telina apio (primita de la vecina)
2 lingurite boia dulce afumata
Sare dupa gust
Ulei de masline
Jumatate baton de scortisoara
O cutie de fasole rosie
Piure de rosii si passata (jumatate de cutie din fiecare).
Carnea am tocat-o la robot.
Am taiat bucati legumele, exceptand morcovii pe care i-am taiat rondele subtiri.
Am pus la incalzit un ceaun cu ulei de masline din belsug.
Am calit ceapa si usturoiul, apoi am adaugat mrocovul si telina apio.
Dupa cateva minute am adaugat si carnea si am amestecat incotinuu.
Am adaugat o lingurita de boia dulce afumata si sare.
Dupa ce si-a schimbat carnea culoarea, am adaugat sucul de rosii (am folosit de 2 feluri passata si piure de rosii). Am lasat la foc foarte mic, pe ochiul mic de la aragaz si am amestecat des. Dupa jumatate de ora am adaugat si batonul de scortisoara si inca o lingurita de boia dulce afumata (daca era doar mine si sot, puneam si ardei iute si boia iute, dar am facut sa pape si copiii). Am mai lasat inca jumatate de ora la foc mic apoi am inchis focul si am adaugat cutia de fasole rosie (scursa bine).
Guacamole cu busuioc
2 avocado coapte
Cateva frunze de busuioc
Cateva frunze de patrunjel
O lingura ulei masline
5 fire ceapa verde
Suc de lime (jumatate de lime)
6 bucati rosii cheery taiate marunt
Sare dupa gust
Avocado este zdrobit cu furculita si adaugate toate ingredientele.
Am mancat cu cartofi la cuptor
(Taiata mai mari, unsi cu ulei de masline si boia dulce), O lingura de smanatana si chipsuri din porumb.
Deasupra la chilli con carne am adaugat chedar ras si ardei iute Habanero, taiat foarte mic.
Asta pentru ca in reteta nu am adaugat nimic iute ca sa pot da si copiilor.
Tips and tricks avocado!
Daca mancati avocado in ziua in care il cumparati, luati pe cei cu eticheta ‘ready to eat’ (sunt deliciosi).
Daca mancati mai tarziu, pastrati avocado invelit in hartie si puse banane deasupra.
Verificati zilnic avocado daca este moale.
Noi am mancat joi seara (imi pare rau ca nu am gasit si tortiila mexicana) si ne-a ramas o portie pentru fiecare.
Azi am mancat paste proaspete cu pesto si caju, iar maine voi face sandviciuri cu restul de carne.
Minunata reteta si buna de pastrat.
Multa grija si iubire!