Copiii în comunitate și cum am grijă de imunitatea lor

de | sept. 7, 2021 | Stare de bine

‘Cat de des au răcit copiii tăi?’
‘Cam de 3 ori pe an. Nimic complicat. Câteva zile cu muci și cam atât.’
‘Atat? Cum ai reușit?’
Sezonul rece NU trebuie să fie un BauBau!
Cred în primul rând că în toate contează gena. Probabil au o genă bună și îi ajută acest lucru.
În al doilea rând NU îi înfofolesc! Obișnuiesc să îi îmbrac cum mă îmbrac eu. Căciuliță subțire pun doar când temperaturile scad sub 12 grade și bate vântul.
NU au purtat niciodată căciuliță pe cap iarna, nici măcar când erau bebeluși.
NU suntem o familie model, după toate recomandările care spun că în casă iarna e musai să fie maxim 22 de grade, ba am citit că în camera bebelușilor trebuie 18-20 de grade. Ei bine, la noi nu scad sub 24! Ba chiar 25 spre 26 de grade am toată iarna în casă și noi toți stăm în tricou și umblăm desculți de se uimește lumea de noi în pozele și videourile filmate.
NU le pun fulare peste gură! Nici eu nu am purtat când eram mică, noroc de o mamă care mă lasă cum voiam eu.
Dar!!
IMG 20210831 WA0022 01

Desculț în parc, chiar și în septembrie

La sfatul medicilor, imunitatea copiilor în sezonul rece trebuie ajutat. Nu mai suntem pe vremea noastră (din păcate!!) când ne luam vitaminele din fructe și mâncare sănătoasă. Asta e un mit, chiar și la cele bio, care NU mai au nutrienții de care organismul are nevoie.
Dacă până anul trecut în schema noastră aveam și vitamina C, odată cu problemele Mariei de stomac, pe aceasta am eliminat-o, așa că anul acesta avem schemă nouă!
Știați că ? Vitaminele previn bolile și NU le tratează! Diferența o face nu doar cantitatea pe care o iei ci mai ales calitatea produselor.
Vitamina D3
Nu doar la copii ci și la adulți este un TREBUIE în sezonul rece.
Ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar și reproducător, absorbția normală a calciului, magneziului și fosforului, la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge, la menținerea sănătății sistemului osos, a funcției normale a sistemului muscular, a sănătății dinților, participă la procesul de diviziune celulară.
Varianta clasică sau lipozomala? Care-i mai bună?
Ei bine diferența stă în absorbție, varianta clasică fiind absorbită doar în proporție de 20% față de 90%!
Cei care iau o cantitate suficientă de vitamina D3, suportă mai ușor situațiile stresante: frigul, diferențele de fus orar, munca în schimbul de noapte, examenele.
Cum știi dacă ai carențe de vitamina D?
Cei cu diete vegane au aceste carențe, cei cu dureri de spate, oase, oboseală permanentă sau cărora le cade părul mult.
P 20210907 193909 01

Fața lui Achim când vede cutia. El încă nu are voie

RegulatPro Kids Bio
Este un antioxidant, regulator al activității enzimatice și imunostimulator, fiind un bioconcentrat enzimatic obținut în urma fermentării în cascadă a 15 fructe, legume și semințe. Crește de 3 ori nivelul de ATP la nivel celular după doar 3 luni de terapie.
Ajută la:
– nivelul proceselor de oxidoreducere;
– crește nivelul de energie în celule;
– acționează pe funcția de transport de la nivelul peretelui intestinal – EFFECT TIP CARRIER;
– reglarea metabolismului.
Recomandat copiilor peste 3 ani.

Omega 3 (combinați cu vitamina E)
Maria ia supliment cu Omega 3 încă din luna Mai, făcând parte din tratamentul ei ca antiinflamator.
Dar omega 3 are multiple beneficii cu rol esenţial în profilaxia dereglărilor statutului imunitar al organismului, dezvoltarea intelectuală normală a copilului, menține capacitatea de concentrare, memoria și atenția, asigură efectul tonic general și medicinal asupra organismului copiilor; protejarea inimii și a vaselor de sânge.
Omega-3 sunt necesari copiilor pentru dezvoltarea normală a creierului și a sistemului cardiovascular și a unei bune vederi. Acizii Omega-3 determină în mare măsură capacitățile intelectuale ale copilului, memoria și concentrarea atenției dar și coordonarea vizual-motorie.
Studiile au demonstrat că administrarea de Omega-3 influențează pozitiv comportamentul social al copiilor (reducând agresivitatea și iritabilitatea).
La adulți normalizează comportamentul,
aterosclerozei şi trombozei vaselor, a bolii cardiace ischemice, stenocardiei, infarctului, hipertensiunii arteriale, dereglărilor de ritm cardiac.
VITAMINA E Inhibă radicalii liberi, protejând lipidele membranelor celulare împotriva oxidării şi deteriorării, creşte capacitatea de muncă şi rezistenţa organismului faţă de afecţiunile infecţioase.
Știați că? Cercetările medicale au demonstrat că deficitul acizilor grași polinesaturaţi omega-3 conduce la apariţia bolii Alzheimer.
Produsele pe care le dau copiilor mei le găsiți AICI: RegulatPro Kids Bio îl găsiți online sau în orice farmacie, Vitamina D lipozomala, Omega 3 cu vitamina E sau Omega 3 simplă 
Odată la 2 luni o să vă scriu cum suntem și de câte ori au răcit cu noua schemă de imunitate. Îmi scrieți și voi dacă a funcționat?
Cum le protejați imunitatea celor mici?
Viața e o bucurie!
Ana Maria

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole