Cum ducem copilul acasa de la maternitate: brate, landou sau scoica?

‘Am nascut prematur si nu am avut timp sa cumpar scoica. Asa ca am mers cu bebelusul acasa in brate, ca doar acolo e cel mai bun loc pentru un nou-nascut. Drumul a fost scurt. Nu avea ce sa ni se intample.’

Bratele mamei sunt cel mai sigur loc pentru un bebelus, dar NU in masina. In masina bratele mamei sunt periculoase.
Imaginati-va ca sunteti pe drum, in spate, cu bebelusul in brate si pe contrasens intra o masina a unui om care nu s-a asigurat. Sotul nu are timp sa reactioneze si va ciocniti frontal.
Cate mame sunt asigurate in spate in centura?
Nu ca asta ar conta daca tineti micutul in brate. Pentru la ca un astfel de impact, puteti avea 2 centuri, cel mic va zbura oricum din bratele voastre ca o minge.

De ce nu landou?
Pentru ca nu aveti cum sa asigurati in masina nici landoul si nici bebelusul care va aluneca din acesta la o frana mai puternica.

Obisnuim sa spunem ca bebelusii sau copiii sunt adulti in miniatura.
Nimic mai gresit. Coloana unui bebelus este imatura iar vertebrele sunt cartilaginoase la un nou-nascut. Ligamentele gatului ca si intregul corp sunt laxe, ducand duc la miscari incontrolabile si leziuni majore la nivelul bazei craniului (vertebrele C1 si C2) in cazul unui accident rutier.

Cel mai bun mod de a transporta in siguranta un nou-nascut este scoica auto (alegeti modele cu rezultate bune la testele de impact!).
Intr-o scoica auto bebelusul sta intr-un cocon. Coloana vertebrala a celui mic are forma literei C, pozitie care se schimba abia in jurul varstei de un an. Bebelusul sta cu membrele flectate, ca in pozitia fetala, lucru care il ajuta sa consume mai putin oxigen, sa isi conserve energia si sa isi mentina temperatura.

Primul serviciu GRATUIT de inchiriere scoica auto pentru copii (momentan doar pentru Bucuresti).

Cea mai buna veste si cel mai bun ajutor pentru bebelusi. Centrul Siguranta Auto Copii, a achizionat recent 30 de scoici auto pe care le pune la dispozitie pentru 3 zile GRATUIT, parintilor care trebuie sa scoata bebelusii din maternitate dar nu au avut timp sa cumpere una.
Tot ce trebuie sa faceti este sunati la Centru la numarul 0771799312 si sa programati o scoica (daca stiti data aproximativa) sau sa sunati cand vine bebelusul pe lume.
Centrul are 30 de scoici, sperand sa acopere cat mai mult nevoia parintilor.

IMG 20200716 WA0073

Scoicile sunt: Graco Snugride cu 2.3 scor ADAC (un scor foarte bun)

Rugamintea este sa aveti grija de ele si sa la inapoiati la data stabilita, pentru ca acea scoica va fi programata pentru un alt bebelus care se va baza pe aceasta.
Exepertii din centru au venit cu aceasta intiativa superba pentru ca isi doresc sa creasca constienizarea proaspetilor parinti despre sigurnata auto atunci cand pleaca cu masina cu copilul.
In momentul de fata DOAR 30% din parinti de la noi din tara isi transporta corect copiii intr-un scaun auto specializat si testat. Cu acest proiect speram sa ajungem la 50% dintre parinti.

Saptamana aceasta Centrul Siguranta Auto CopiiCentrul Siguranta Auto Copii a facut un an de la deschidere, iar aseara am fost la evenimentul dedicat celebrarii lui si in calitate de Ambasador.
Pana sambata mai aveti timp sa mergeti in Centru in Saptamana Sigurantei Auto a Micului Pasager si sa testati GRATUIT orice model de scoica sau scaun.

Dimineata a aparut la Observator materialul cu evenimentul de ieri si anuntul Celor 30 de scoici gratuite. Il gasiti AICI (si apar si eu un pic).

Toti parintii ar trebui sa stie despre serviciul gratuit pentru scoici si o distribuire ar ajuta.

Voi cum ati ajuns acasa de la maternitate?

Multa grija si iubire!

IMG 20200716 WA0010

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: