Cum e viața fără gluten, lactate și lactoză și ce analize ne-au ajutat.

de | mai 13, 2021 | Viata cu copii

Marți am fost cu Maria la o doamnă doctor gastroenterolog de la spitalul Grigore Alexandrescu pentru altă opinie cu analizele Mariei.
Cu ajutorul unei prietene de-a mamei am ajuns la Doamna doctor Gabriela Ion, un înger de medic.
Dânsa are o abordare de nutriție în orice tine de colon inflamat și chiar dacă nu avem rezultatul biopsiei, dânsa i-a făcut și alte analize, două dintre ce au fost trimise in afară pentru a afla mai multe despre alimentele cu potențial alergen.
Analiza de sânge se numește ‘Imunpro 300’ unde aflăm dacă este alergică la 90 de alimente (poate fi făcută până la 270). ImunoPro nu se recomandă înainte de 6-7 ani (pentru că va da erori).
A doua analiză se numește FlorIn Scan și se ia din scaun. Aceasta determină cantitatea microbiotei (bacterii și fungi), reziduuri digestive, valoarea ph-ului, elastaza pancreatică și sângerari oculte (cum este la Maria).
Avem de așteptat pentru acestea alte 2 săptămâni dar împreună cu biopsia vom avea clar un diagnostic și varianta cea mai bună de tratament.
Abordarea cu cortizon nu îmi doresc să o încercam decât ca ultima abordare după ce vedem cum reacționează la cea nutrițională.
Până să avem însă un diagnostic, doamna doctor i-a dat deja un tratament pentru inflamația colonului dar și o dietă provizorie până la final de Mai:  fără gluten, fără lactate, fără lactoză.
Am început încă din weekend la recomandarea pediatrei și deja Maria este mult mai bine, astfel că a mers azi la grădiniță. Norocul nostru este că în grădinița la care merge se gătește în fiecare zi, iar doamna Stela (vestită pentru cea mai bună turtă dulce) gătește minunat și pentru Maria și încă un copil care are dietă fără gluten.
Față de acum câțiva ani, când habar nu am ce mâncau copiii cu alergii și intoleranțe, în ziua de azi, lucrurile sunt mult mai ușoare. Scumpe! Dar mai ușoare.
Acum mă obișnuiesc și eu cu această dietă nouă și cât de curând vă scriu și meniul ei, poate ajută și alți părinți fără inspirație.
Mai sunt copii cu dieta aceasta? Cum vă descurcați? Ce vă ajută? Aștept cu drag sfaturi pentru rețete.
Viața e o bucurie!
Ana Maria
roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole