Cum l-am pregătit pe Achim de începerea grădiniței

februarie 28, 2021

iconita

Ana Maria Ivan

P 20210228 103903 01
Mâine începe o nouă etapă din viața lui Achim dar și a noastră că familie.
Bebelușul nostru nu mai e bebeluș și eu reeefuz să îl văd copil.  Stiuuu că va fi bine la grădiniță. Nu am nici un dubiu aici, doar că aș fi vrut să descopăr laptele magic al lui Bebe șef și să îl țin măcar pe al treilea pentru mine.
😁😁😁
În mintea mea el este încă puiul meu abia născut care depinde doar de mine. Știu că sună egoist dar doar o altă mamă poate înțelege sentimentele amestecate de bucurie cu tristețe pe care le simt.
Ultimul meu bebeluș începe viața nouă.
De mai bine de două săptămâni povestesc cu Achim despre cum va merge la grădiniță cu frații săi și cum va dormi acolo și cum mama sau tata îl va lua după somnul de prânz. Nu știu cât înțelege din ce se va întâmpla de mâine dar eu m-am străduit să i le explic cât de bine.
Vineri când am fost să își cunoască educatoarea, a fost atât de încântat încât practic a uitat de mine. Să vedem cum va fi de luni încolo.
Țin minte când eram mică cum îmi pregătea mama pachetul de grădiniță și cum îmi povestea de gradinita de parca era un tărâm magic.
Eu nu le pregătesc vreo gustare, pentru că are mâncare proaspăt gătită în fiecare zi, făcută minunat de doamna Stela și doamnele care o ajută.
P 20210228 184743 1 01

În schimb, am de îi pregătit în fiecare săptămână (la fel ca și fraților mai mari) ghiozdanul cu:

3 rânduri de haine (3 bluze, 3 pantaloni, 3 perechi de șosete)
O pijama
Scutece pentru toată săptămâna (celor mari le pun boxeri sau chiloței)
Încălțări de interior / exterior
Haine de exterior
Cu alte cuvinte, un mic dulap pe care îl car la grădiniță.
Săptămâna trecută am fost la cumpărături pentru hăinuțe și încălțăminte. Hăinuțele le iau din bumbac sau lână, în funcție de anotimp.
Încălțămintea de interior am ales să fie antiderapantă, ușoară în picioare, dintr-un material în care să nu transpire piciorul și cu care să se simtă bine.
Iar pe cea de exterior am ales-o călduroasă, simplă de pus în picioare, cu talpă ușoară și în care să poată alerga fără probleme.
Până la urmă încălțămintea potrivită face diferența între un copil care aleargă fericit și unul care va prefera să stea mai mult. Sau așa cred atunci când îmi iau ceva nou de încălțat.
Încă de acum 2 ani am descoperit încălțămintea cea mai faină pentru copiii mei (și chiar și pentru mine, având anumite modele numărul meu), cea de la Bibi Shoes.
P 20210228 103854 1 01

Aceștia sunt dintr-un material textil pentru interior, ideali pentru a fi purtați la grădiniță sau în casă. Sunt prevăzuți cu talpă antiderapantă și branțul Fisioflex ce conferă senzația de mers desculț.

IMG 20210228 WA0021 01

Iar pentru exterior am ales CIZME BĂIEȚI BIBI ROLLER NEW CAMUFLAJ CU BLĂNIȚĂ (Alexandru are același model de cizme doar că pe ele sunt desenate plantele)

IMG 20210228 WA0013 01 1

Acestea sunt îmblănite, cu partea superioară beneficiind de tehnologie DROP care respinge apa, dar lasă umezeala să iasă, menținând picioarele uscate. Încălțămintea este adecvată pentru școală și joacă în zilele umede și reci de toamnă sau iarnă, are branț din piele Fisioflex, cu un sistem unic de absorbție a transpirației și a umidității, și distribuție a presiunii în punctele de susținere a piciorului. Talpa roller asigură o mai bună aderență.

Au un grad de rezistență la apă de 2.5 / 5. Sunt adecvate pentru umiditate medie, fără scufundare în apă. (Nu sunt ok pentru zăpadă sau ploaie torențială)
În această perioadă acest model (și încă alte câteva) sunt la reducere.
Pe lângă toate, i-am pus și mărțișoarele (cu care nu știe extact ce să facă) dar pe care sper să le ofere fericit educatoarei și fetiței din grupa lui (săptămâna aceasta are doar o educatoare și o singură fetiță).
Am emoții? Am! Nu pentru că nu va fi bine, ci pentru că oricâți copii aș adapta la grădinița, cu toți simt aceleași lucruri.  Copiii sunt unici și fiecare fiecare moment este special.
Mai avem copii care încep gradinita? Cum i-ați pregătit?
Multă grijă și iubire!
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: