De ce este important atașamentul părinte-copil?

de | ian. 17, 2018 | Viata cu copii

Deși în ultimii 2 ani statul permite ca mama să stea acasă pe 85%din salariul avut, încă sunt mame care se întorc mai devreme la muncă lăsându-și copiii cu bunicile sau bonele.

Este dificil să ai un atașament emoțional puternic cu copilul tău când tu îl vezi 2 ore pe zi și în weekend. Copilul se va atașa de persoana cu care va sta cel mai mult.

Formarea relaţiei de ataşament se produce în primele 18 luni de viaţă şi depinde de mamă și abilitatea ei de a recunoaşte mesajele transmise de copilul său şi, mai ales de modul în care aceasta răspunde nevoilor lui. Relaţia de ataşament se consolidează în jurul vârstei de 3 ani.

De ce este atât de important atașamentul emoțional?

Atașamentul dintre părinte și copil începe de la naștere și este baza relației sănătoase pentru mai tarziu și are dublă funcţie: de securizare (siguranţă) şi de socializare (în relaţiile cu ceilalţi).

Experienţa copilului cu părinţii săi este determinantă în viaţa sa de adult.

Atașamentul față de părinții lui îl vor ajuta să fie deschis emoțional față de cei din jur, va avea încredere în propria persoană și va fi mai sociabil.

Ataşamentul matern este prima care stabileşte structura psihicului viitorului adult şi viitorul tipar de ataşament.

Despre toate aceste lucruri și încă multe altele vă invit să le dezbateti în cadrul conferinței Atașamentul Părinte-Copil, baza relațiilor sănătoase, în data de 17 și 18 februarie, începând cu ora 09.00 până la ora 17.00, la Muzeul Național al Țăranului Roman.

Speaker este unul dintre cei mai îndrăgiți specialiști în psihologia copilului Ana Muntean. Este profesor universitar, Doctor, cercetător s2i autoarea a peste 10 cărți și nenumărate publicații.

CONCURS:

Bilete gratuite!!

Am 2 bilete gratuite individuale de oferit!

Tot ce trebuie să faceți este să îmi scrieți în comentariu la articol că vreți să mergeți: inscriere bilet gratuit. Voi anunța cei 2 câștigătorii în data de 25 ianuarie.

Pentru că sunt doar 2 bilete dar știu că vor fi mai mulți părinți interesați de eveniment, ofer și 10 vouchere cu 70%reducere pentru un bilet achiziționat până pe 31 ianuarie. Vă rog să îmi scrieți în comentarii sau privat: bilet 70%.

Iar până pe 15 februarie aveți și vouchere cu 50% reducere la fiecare bilet. Și pentru acestea vă rog să îmi scrieți: bilet 50%.

Cu voucherul dorit veți putea achiziționa biletele: http://www.leaganulvietii.ro/atasamentul-parinte-copil-baza-relatiilor-sanatoase-17-18-februarie-2018/

Cu cine mă văd la eveniment? Eu merg pe 17.

Multă grijă și iubire!

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole