Draga mamica, copilul tau inca traieste. Al meu nu!

septembrie 22, 2019

iconita

Ana Maria Ivan

‘Draga parinte,

Copilul tau inca traieste, asa ca ai grija de el! Al meu nu mai este..
Acum 7 zile l-am pierdut pe M. Avea 4 ani si cateva luni. Era un baietel brunet cu ochii mari si verzi. Cand el imi zambea, toata lumea era a mea. Acum sunt in pamant, langa el, desi fizic sunt printre oameni. 
L-am lasat la bunici, pentru ca racise iar eu nu mai aveam zile libere de la serviciu. Acele zile blestemate, pe care nu le-am mai putut lua. Daca stiam…
Bunicul, tatal meu, om bun si iubitor, intr-un moment negru, i-a ascultat ruga de a nu ii mai pune centura, cand au plecat spre oras. Tata nu conduce tare, de parca asta mai conta.
Un betiv a intrat pe contrasens si i-a izbit din plin. M. al meu nu a avut nici o sansa. A zburat prin parbriz, zdrobindu-si trupul mult prea firav de pamant. Cand a venit ambulanta, el nu mai traia.
Tata e in spital. E bine dar in stare de soc. El avea centura.
Un moment  si o centura. Atat. Si ar fi fost in viata si acum.

Urla sufletul in mine de furie. Urla asa cum va mai urla multi ani de acum inainte.
Urla cand vad copii in masini fara scaune sau fara centuri. As vrea sa urlu la toti parintii: Inca ii mai aveti, asa ca aveti grija de ei!
Sunt Mia, am 30 de ani si sunt mama de inger. Ingerul meu a plecat la cer. Nu mai am pe cine strange in brate. Nu mai am cui da o sarutare. Nu mai am cui strange centura.
Voi da!

Zana draga, mi-as dori sa publici mesajul meu catre parinti. Imi cer scuze daca a fost dur. E dur ca eu nu mai am copil. E dur ca inca sunt copii lasati liberi pe bancheta din spate si sper cu acest mesaj sa salvez macar un copil.’

Cand am primit acest mail am inghetat.
Cu 2 ani in urma, intr-o vacanta cand i-am lasat pe Maria si Alexandru la bunici, am primit o poza de la mama: copiii in masina cu centurile legate, facute nod peste burta lor.
Am sunat-o imediat pe mama care mi-a spus ca tata nu se descurcase cu centurile, dar ca oricum ei sunt bine ca deja se intorsesera din oras. A fost una dintre cele mai crunte certuri intre mine si ei.
De multe ori am impresia ca scriu degeaba. Parintii iresponsabili rar citesc asftel de articole. Pana si multe dintre vedetele noastre isi plimba copiii cu centurile desfacute sau dormind direct pe bancheta. Ma ia cu durere de cap cand vad poze publice cu ei. Nu are rost sa ii numesc, ii gasiti la un search pe google.
Fix zilele trecute, langa mine la semafor, era un barbat in ultimul model de BMW cu o femeie in spate cu 2 copii mici. Nu aveau mai mult de un an si 3 ani. Ambii in brate la mama. Ba cel mic era sprijinit si de geam. Am intors privirea de nervi. Am refuzat sa ma mai uit pentru ca fi vrut sa urlu ca aceasta mama.

Luna aceasta am fost la inaugurarea primului Centru de Siguranta Auto Copii din Romania. Cei de la Erfi au initiat impreuna cu Titi Aur primele si singurele cursuri pentru parinti numite ‘Ghidul Parintelui Responsabil la Volan’. In cadrul lor parintii vor afla cum sa isi schimbe comportamentul la volan, cum sa reactioneze in situatii limita sau cum sa scoata un copil din masina, in cazul unui accident.  Pe pagina lor veti gasi toate informatiile.

Daca mergeti la Baby Expo sambata, 28 septembrie, in premiera nationala Centrul de Siguranta Auto pentru Copii si Academia Titi Aur organizeaza seminarul: Dezobstructia la sugar si copilul mic – de la teorie la practica.
Sunt putine locuri asa ca va puteti inscrie cat mai repede aici

Sursa foto: Siguranta Auto Copii 

Daca aveti in lista parinti care ar avea nevoie sa isi aduca aminte cat de important este scaunul auto la copii, va rog distribuiti.
Poate, poate… schimbam ceva.

Nota: Datele si numele din articol sunt modificate, pentru a-i pastra confidentialitatea.

Anul trecut scriam despre colegul sotului meu..

Multa grija si iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: