‘E datoria bunicilor sa aiba grija de nepoti!’

de | aug. 1, 2020 | Poveștile voastre

‘E datoria bunicilor sa aiba grija de nepoti!’

Am auzit de atatea ori aceasta fraza si niciodata nu mi-a placut.
Nu e datoria nimanui sa faca nimic.
Nu e datoria parintelui sa isi creasca copilul si nici a bunicilor sa buniceasca.
E iubirea pentru ei, grija, atasamentul dar nu datoria.

Acum o luna si jumatate mama m-a anuntat ca isi ia un an sabatic sa aiba grija de sufletul ei.
Am fost furioasa ‘ca ma lasa singura’ cu 3 copii. Furioasa ca nu imi mai este aproape. Furioasa ca nu mai pot pleca singura cu sotul nicaieri.
Copiii mei o adora pe mama si mama mereu mi-a fost aproape cu lunile cand am avut nevoie. La fiecare sarcina sa aiba grija de mine, cu fiecare nepot in parte de cate ori am chemat-o.
Iar egoismul din mine m-a facut sa fiu furioasa.
Am stat mult sa ma gandesc ca niciodata nu mi-a placut ‘bunicii au datoria de a bunicii’ si totusi acum imi venea sa o spun.
Bunicii au dreptul sa traiasca dupa nevoile lor, dorintele lor, simtirile lor!

Mama si-a dedicat viata familiei. A fost omul care mereu s-a pus pe ultimul lor si mai intai trebuia sa stie ca e toata lumea bine si abia apoi se ocupa de ea.
De mai bine de 15 ani am incercat sa o invat sa se puna pe primul loc, sa se iubeasca pe ea si sa isi inceapa viata cu ea si fix cand a inceput sa faca asta, am fost furioasa.

Nu e corect sa spunem ca au ‘datoria’. Bunicii au placerea de a le fi aproape iar atunci cand aleg altceva sa ii intelegem.
Maria ma intreaba cel mai des ‘cand vine Bubu’. La inceput fiind furioasa ii raspundeam ca nu stiu, ca are treaba.
Acum, ca am inteles si dorinta mamei, ii spun Mariei ca Bubu e plecata intr-o vacanta sa aiba grija de sufletul ei si ca va reveni cand sufletul ii va spune asta. Ca pana atunci ne vedem pe video ori de cate ori va vrea.
M-a intrebat daca si eu vreau sa plec sa am grija de sufletul meu si i-am spus ca poate, intr-o zi voi vrea. Dar ca asta se va intampla cand ea va fi mare si daca ma va lasa sa plec o s-o fac si a fost de acord cu asta.

IMG 20200801 WA0027

Nu e acelasi lucru, dar cand ii vad zambetul stiu ca inimile noastre isi vorbesc

Si voi simtiti ca este datoria bunicilor sa aiba grija de nepoti? V-ati gandit cum ar fi sa va luati un an sabatic, sa traiti doar pentru voi?

Multa grija si iubire!

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole