Este ilegal să filmezi un minor! (O mamă a fost filmată în parc de către o altă mamă)

de | iul. 5, 2022 | Viata cu copii

Prima oară când am primit poze cu mine de la mămicile din comunitate, fiind la mare, a fost acum 4 ani.

Prima reacție a fost să mă sperii. Cred că e normală. Apoi mi-am dat seama că treaba asta cu scrisul public, aduce după ea și acest risc. De atunci am primit sute de poze cu noi, inclusiv din vacanța de anul trecut din Kavala.

Lumea mi le trimite să îmi spună că sunt foarte fericiți că ne-au zărit și să ne felicite pentru familia frumoasă.

Niciodată nu am primit vreun mesaj negativ, deși nu suntem mereu zen sau cu zâmbetul la purtător.

Și eu îmi cert copiii pe stradă sau mă enervez, pentru că ce să vezi, sunt OM! Cu siguranță nu m-ați vedea cu un comportament deplasat pentru că nu îl am nici acasă.

IMG 20220705 WA0067 1 01

Dar! Acest ‘comportament deplasat’ poate fi interpretat de cine îl vede, nu? (Nu vorbim de cazuri de abuz fizic sau verbal, că acolo nu e loc de interpretare).

Mi-a scris o cititoare că a fost filmată de către o altă mamă în parc cu fiul ei și pusă pe o rețea de socializare. Mama care a filmat-o nu i-a păsat că filmează un minor fără acordul părinților și că este ilegal.

Ea voia să arate ‘ce mamă groaznică’ este aceasta pentru că își ia copilul din soare!și îl ține la umbră, contrar dorinței copilului. Să arate că mama s-a enervat și l-a certat pe copil, astfel doamna a pus pe contul ei acest video cu mesaj de instigare împotriva femeii.

😓(Am experiență la postări aparent inocente dar care instigă împotriva unui om… Din păcate)

Acum, eu ieri am fost o ‘mamă bună’ și l-am lăsat pe Alexandru să își facă singur programul. Astfel că la prânz nu a venit acasă de la vecini și a stat în soare cam toată ziua. Rezultatul este că a făcut febră și că îl tratez de insolație. Abia pe seară părea că nu mai face febră…

Ce vreau să vă spun este că nici în cazuri extreme NU aveți voie să filmați fără acordul acelor persoane!

Ce puteți face este să interveniți, să încercați să ajutați atunci când o mamă își pierde cumpătul cu copilul său (nu este un comportament de lăudat, dar mama nu are nevoie să fie pusă la zid, ci să fie ajutată!), iar dacă situația este gravă, să chemați poliția sau protecția copilului.

Cu atât mai mult, cum își permite cineva să folosească filmările pe rețele de socializare, atrăgând mesaje urâte la adresa altcuiva?

Nu prin comparație cu cel de lângă noi suntem părinți mai buni. Copilul nu stă să analizeze cum e mama vecinului. Voi de ce o faceți?

Sunt mame singure. Mame care pot fi în depresie. Mame care trec prin perioade grele.

Arătați empatie și încercați să ajutați cu vorbă bună!

Dacă nu aveți ceva bun de îi spus unei mame, mai bine nu îi mai spuneți nimic.

Cearta, pusul al colt, dezaprobarea publică, niciodată nu au ajutat! Oare voi nu aveți zile mai puțin bune? Vă spun eu că toate avem!

Suntem înconjurați de atât de multă răutate gratuită, pe rețelele de socializare, în parcuri, în grupurile de mămici, încât stau și mă întreb cum ne învățăm copiii empatia când noi nu știm să o oferim?

Oare ce simt oamenii care lasă comentarii urâte unor persoane străine, ce simt mamele care arată cu degetul alte mame, ce simt când râd de neputința celei de lângă ele? Asta ar trebui să ne întrebăm în fiecare zi și în fiecare zi să tragem de noi să schimbăm ce nu este bine.

Vezi o mamă într-o zi mai puțin bună? Ajut-o sau taci! Nu lua telefonul să filmezi pe ‘cadavrul neputinței ei!

Viața e o bucurie!

Ana Maria

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole