Iertați-vă părinții! Este un DAR să îi aveți

aprilie 28, 2022

iconita

Ana Maria Ivan

P 20220428 104221 01
‘Ma uit la pozele cu părinții tăi când îi pui și mă gândesc ce am greșit în viața asta de eu nu am părinți așa buni ca ai tăi. Nu au fost părinți răi, dar au fost genul de părinți care să mă pupe doar în somn, care să nu creadă prea mult în mine și care să mă țină la distanță. Am copilărit mai mult la bunici și de ei eram legată sufletește până a venit vremea de școală și m-au luat acasă.
Mi-am dorit tot timpul să fie părinții lângă care să mă cuibăresc, să îmi citească seara la culcare, să stea de vorbă cu mine. Până când am realizat că nu se va întâmpla și m-am închis în mine.
Când am devenit mamă, speram ca măcar ca bunici să fie altfel. Dar sunt bunici doar cât trebuie și când trag eu de ei. Nici cu fetița nu au alte reacții deși citeam prin alte părți că părinții se schimbă când devin bunici.
Mă bucur că tu ai părinți care să fie părinți buni dar și bunici pentru copii. Mi-aș fi dorit să fie și ai mei așa dar nu îi pot ierta pentru răceala față de mine.’
Am citit mesajul Adelei cu inima mică.
Știu mulți părinți care sunt așa și care din păcate lasă urme adânci în inima copiilor lor.
Mama și tata au fost cei mai buni părinți pentru mine și frații mei, DAR nu perfecți.
Dacă e un lucru minunat la familia mea este că ne iertăm unii pe alții, oricât am greși. A ierta este un lucru mare și un dar de a îți păstra oamenii dragi lângă.
P 20220427 130256 1 01

 Cu Achim ieri 

Am avut multe situații când nu m-am simțit înțeleasă de tata, dar nu m-a făcut să îl iubesc mai puțin și asta știu cu siguranță că toți copiii simt la fel pentru părinții lor.
Da, mulți se ascund într-o carapace, nemaivand curajul să creadă că se poate și altă relație cu ai lor părinți dar toți, toți copiii au nevoie de iubire din partea părinților, chiar și când devin părinți la rândul lor.
P 20220428 104221 01

Cu Maria la citit azi 

Iertarea este unul dintre cele mai puternice lucruri pe care le putem oferi celorlalți și are puterea de a ne schimba viața în nenumărate moduri.
Iertarea are capacitatea de a construi legături mai puternice între oameni și de a crea o mai mare înțelegere.
Cel mai important este de a ne ierta părinții. Acest lucru poate fi deosebit de dificil, deoarece mulți poartă resentimente sau amintiri triste adânc înrădăcinate din copilărie.
Alegând să renunțăm la furia noastră față de cei care ne-au crescut și oferind în schimb iertare, suntem înzestrați cu oportunitatea de a-i înțelege cu adevărat așa cum sunt – membri iubiți ai familiei, capabili să facă greșeli la fel ca oricine altcineva. Prin acest act de renunțare, suntem, de asemenea, capabili să ne oferim și nouă înșine același spațiu sigur în care putem face greșeli fără a fi judecați sau pedepsiți.
Iertarea este cu adevărat un dar divin: oferă vindecare și pace atât celui care dăruiește, cât și celui care primește.
Nu există părinți perfecți și ce credeți? Nici noi nu suntem și nu vom fi! Oricâte cursuri am urma, oricâte cărți am citi, cu oricâți specialiști am sta de vorbă. De ce? Pentru că și noi suntem indivizi unici și copiii noștri la fel și pentru că nu reacționăm toți la fel în aceleași situații.
🙏Fiți blânzi cu părinții voștri așa cum ați vrea să fie și copiii voștri cu voi!
🙏Iertați așa cum ați vrea să fiți iertați!
🙏Prețuiți-i și fiți lângă ei la nevoie, chiar dacă ei poate nu au știut să fie.
❤️Părinții sunt un dar de la Dumnezeu și nu îi avem o veșnicie.
Ori de câte ori vă găsiți în dificultate cu părinții voștri sau vă simțiți împovărat de răni vechi din copilărie, amintiți-va că aveți puterea de a alege iertarea!
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: