Încuiați mașina ori de câte ori vă lăsați copilul în ea!

ianuarie 20, 2022

iconita

Ana Maria Ivan

P 20211228 120550 1 01

‘Mama, cât ai fost plecată, a venit un domn lângă mașină, s-a uitat înăuntru și când m-a văzut a început să tragă de ușa mea.’

Mi s-au înmuiat picioarele și mi-a stat inima. Am repsirat adânc și m-am întors către Maria care stătea în spate în scaunul ei.
‘Si tu ce-ai făcut, iubire?’
‘L-am mârâit și după l-am lătrat’.
M-a pufnit râsul. La asta nu mă așteptam.
‘Si el ce-a făcut?’
‘A fugit’.
🙆🙆🙆Nu mi-a picat deloc bine treaba cu omul la mașină și m-am gândit cu groază la ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu închideam mașina așa cum știu că o fac mulți părinți pentru că ‘cobor doar o secundă’..
De o secundă se pare că este nevoie, pentru orice.
Atunci când ies la cumpărături și am și copiii cu mine, rar îi iau cu mine prin magazine. Prefer să mă aștepte în mașină. Dacă este vară, mereu parchez la ușă și las motorul pornit, aer condiționat și pe Maria pe scaunul din dreapta față. Ea știe să închidă mașina pe dinăuntru și doar când mă vede pe mine o deschide. Băieții stau prinși în scaunele lor.
Iarna, opresc motorul și închid mașina. Nu stau niciodată mai mult de maxim 20 de minute și Mariei îi las de obicei și ceasul Smart prin care mă poate suna.
Azi însă, nu avea nici ceasul Smart și pe ce mă suna, căci i-am lăsat ei telefonul meu și am parcat fix în fața măcelăriei din piața Domenii.
Și uite că…
📍📍Atenție!! Niciodată NU lăsați un copil singur în mașină, mai mic de 6 ani și mai mult de maxim jumătate de oră!!
🙇În multe țări furatul de mașini a avut victime colaterale, copiii găsite în acestea. În unele cazuri, hoții nu au mai furat sau le-au abandonat destul de repede când au realizat că au copii în ele.
Eu vă rog să fiți atente si să nu lăsați niciodată, nici pentru o secundă, mașină descuiată. Multă grijă!
Îi lăsați pe copii în mașină?
Viața e bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: