Iubeste femeia de langa tine. Tu ai ales-o!

octombrie 6, 2019

iconita

Ana Maria Ivan

zs cover 45 scaled

Una din partile placute ale congreselor la care particip datorita jobului este socializarea.
Dusa in extrem chiar, pentru ca facem asta cam 16 ore pe zi timp de 4-5 zile. Activitati la stand, simpozioane, mese de business, cafele tarzii, cine de gala. Ce sa mai 3-4 tinute pe zi, stat in picioare o gramada si vorbit non stop. Timp pentru vorbit acasa zero sau fugitiv inainte de baita copiilor cand fac eu dus ca trebuie sa ies pe usa si cam atat…

Pe unul din drumurile de intoarcere spre casa, in masina cu un coleg, m-am trezit in mijlocul discutiei brusc ca vreau sa ii iau Anei un buchet de flori. Moment in care s-a lasat liniste.
Colegul meu se uita lung la mine dar intr-un mod admirativ. El este un domn aproape dublu in etate, de moda rafinata, medic militar, foarte citit neuronal si dement dupa detalii ceea ce ma scoate din sarite pe cat imi si place.
La un moment dat m-a intrebat cum de m-am gandit la asta si am inceput o noua discutie pe subiect spunandu-i simplu ca o iubesc.
Evident ca m-a intrebat ce inseamna iubirea pentru mine si daca tine de acest buchet de flori… v-am spus?… detalii?!

Iubirea tine de persoana pe care ai ales sa o iubesti, pentru ca tu ai ales-o. A iubi nu inseamna sa fii orb, sau sa o lauzi intr-una si sa o venerezi prosteste.
Iubirea inseamna si sa te certi cu ea pentru principiile tale dar sa nu uiti sa o respecti sau sa ii zambesti cand esti obosit mort si vrei sa fii lasat in pace. Sa tii cont si de timpul tau si de dorintele tale, nu doar ale celui de langa tine. In definitiv fiecare este responsabil de propria fericire, fara sa il neglijam pe cel de langa noi. Tot iubire este.

Iubeste-o cand e suparata!
Iubeste-o cand se cearta cu tine!
Iubeste-o cand e nemachiata!
Iubeste-o cand e incapatanata!
Iubeste-o cand e obosita!
Iubeste-o cand ii este cel mai greu!
Iubeste-o mai ales cand uita sa se iubeasca ea!

Toate astea vin natural in momentul in care iubesti, pentru ca daca te gandesti la ele si depui efort inseamna ca intervine un pic de obligatie ceea ce se indeparteaza de iubire.
Buchetul de flori venea ca un compliment pentru ea, pentru faptul ca am fost plecat si s-a descurcat singura cu totul.
Florile sunt doar o bucurie care o facea sa uite clipele dificile din ultima saptamana. Era ceva ce simteam sa fac pentru ea, desi parerea mea despre florile ei este una indoielnica (la Ana si florile de plastic sunt capabile de deces, dar ea le iubeste si moarte).

Principial dau totul pentru femeia pe care o iubesc. Nu inseamna ca trebuie sa iubesti o singura persoana toata viata (daca nu va mai regasiti).
Iubirea moare la fel cum se si naste. Daca nu e hranita dispare sau se transforma in iubire pentru alte persoane.
‘Hrana’ intr-un cuplu vine de la amandoi.

Am iubit 3 femei la viata mea si cat am fost in relatie am dat totul pentru ele.
Dar cand iubirea s-a stins am invatat din acele momente pentru urmatoarea, iar acum consider ca iubirea poate fi eterna cu reciprocitatea amandorura.
Iubirea tine atatia ani cati vreti voi sa tina.
Dar oricat ar tine iubiti femeia pe care ati ales-o! Pentru ca voi ati ales-o.

Iar cand nu o mai iubiti, permiteti-i ei sa afle prima si nu altfel!

Sotu’ Zanei

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: