Magiun de prune – reteta cu miere

septembrie 9, 2018

iconita

Ana Maria Ivan

Plums min

Ador magiunul de prune, dar din pacate nu am mai mancat de mult unul care sa ma dea pe spate. Este adevarat, ca sunt si greu de multumit desi tot ce imi doresc este un magiun simplu.

Dupa ce am facut aceasta reteta, m-am convins ca tot ce ai nevoie sunt prune foarte bune. Ale mele au fost din gradina mamei, nestropite cu nimic.

Cum l-am facut?
Aproape 2 kg de prune, spalate si fara samburi.
Am adaugat 2 linguri generoase de miere de mana.
Am stropit tot cu zeama de la o lamaie mare.
Am pus totul pe aragaz, la foc mic, intr-o oala cu fund dublu.
Ale mele au stat aproape 4 ore, amestecand din cand in cand. Timpul de coacere depinde de cantitatea pe care o aveti.

Din pacate la aceasta cantitate a iesit doar un borcan, prea putin pentru cat de gustos a iesit.
Are o textura cremoasa dar tare, cu un gust desafarsit de dulce-acrisor a prunei perfecte.

L-am mancat deja cu clatite si turtitele de malai.

Voua cum ca plac prunele?

Multa grija si iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: