Mama m-a invatat ce inseamna respectul cu papucul si bine mi-a facut!

de | apr. 23, 2020 | Viata cu copii

De cate ori postez un articol despre agresivitatea si pedepsele la copii, sunt cateva sute de mesaje pe care le primesc cu frazele de mai jos:

Mama m-a invatat ce inseamna respectul cu papucul si bine mi-a facut’…. spune femeia care fumeaza un pachet de tigari pe zi pentru a-si tine sub control anxietatea.

Am fost pedepsit aspru cand eram mic si sunt ok’ ….. spune barbatul care de fiecare data cand face o greseala se face singur in toate felurile, pedepsindu-se.

Cand eram mica trebuia sa stau la masa pana terminam toata mancarea din farfurie, cu forta chiar, nu cum fac parintii aia permisivi!’ … spune femeia care nu intelege de ce intotdeauna a avut probleme cu mancatul compulsiv.
Eu am prieteni cu probleme de greutate din aceasta cauza, care au constientizat si care au schimbat modul de gandire cu copiii sai.

‘Lasa ca parintii mei m-au batut cand eram copil si nu mai sunt asa traumatizat!’…. zice barbatul care a fost denuntat de fosta partenera pentru violenta fizica.

Cand eram mic parintii ma lasau sa plang singur pana adormeam, si asta dura cu orele, dar asa am invatat săsa fiu independent’ …. spune barbatul care isi petrece noptile pe retelele de socializare, neputand dormi.

Cand eram copil m-au atins bine de tot si acum sufar de o „trauma” care se numeste ‘educatie’ …. spune femeia care nu intelege de ce toti partenerii pe care ii are ajung sa fie agresivi cu ea.

Copil fiind, cand eram mofturoasa tata ma inchidea intr-o camera singura pentru a ma gandi la ce am facut, iar astazi apreciez asta!’ … spune femeia care sufera de atacuri de panica.
Si nu intelege de ce e claustrofobica.

Cand, copil fiind, aveam crize de furie in public, parintii mei imi spuneau ca ma vor lasa singura sau ma vor da unui strain si uite, am ajuns foarte bine’, …. spune femeia care a cersit iubire in toate relatiile si a acceptat infidelitati repetate pentru a nu fi abandonata.

Cand se uitau parintii mei la mine inghetam, si uite ce bine am ajuns!’ … spune femeia care nu poate sa mentina contact vizual fara sa se simta intimidata.

Parintii mei m-au obligat sa aleg o cariera in care sa fac bani si uite ce bine am ajuns!’ … spune barbatul care asteapta cu infrigurare fiecare zi de vineri, disperat ca este nevoit sa faca zilnic ceea ce nu ii place.

Le multumesc parintilor mei pentru fiecare lovitura si pedeapsa, pentru ca altfel cine stie ce s-ar fi ales de mine’ … spune barbatul care nu a avut niciodata o relatie sanatoasa si al carui copil ll minte tot timpul, de frica.

(Sursa de inspiratie: Joshua Shrum)

Traim intr-o luma plina de violenta si oameni raniti, care cred ca nu au nici o trauma si ca viata lor este extraordinara.

9 din 10 parinti care au fost loviti de parinti o vor face si ei cu copiii lor.
7 din 10 parinti nu considera urecheatul o forma de agresiune.
8 din 10 parini cred ca o palmuta la fund nu a facut rau nimanui.
Toti acesti parinti sunt copii care inca sufera.

Cand vom constientiza, ne vom ierta parintii si ne vom ierta, vom alege diferit pentru copiii nostri.
Mi-as dori sa nu aratam cu degetul, sa nu spunem ‘lasa, ca acum copiii sunt lasati lberi si fac ce vor’, astea sunt doar scuze pentru comportamentul ales.
Copiii au nevoie de limite si reguli, dar puse cu blandete si iubire, nu cu palma si batutul in masa.

Multa grija si iubire!

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole