Mi-am facut primul test Covid

de | ian. 29, 2021 | Viata cu copii

Inca de cand a aparut acest virus oribil (oribil si prin prisma a ce traim zilnic, nu doar prin ce efecte are), m-am rugat la o minune pentru ca atunci cand voi avea nevoie sa fiu testata, sa existe si alte variante decat recoltare nas sau gura.
Si ca sa fac o gluma, nuu, nu la testul anal vazut mai nou, ma refeream.

In Anglia cand cumnata mea a fost testata, de fapt s-a testat singura acasa cu recoltare din nas.
A venit curierul acasa, i-a adus kitul si tot curierul a revenit sa il ia sa il duca la clinica.
Nu tu ambulanta, nu tu cosmonauti, nu tu manusi sau 3 feluri de masti. Curierul era imbracat in costum de motociclist, pastrandu-si casca pe cap. O fi casca de motociclist mai sigura. Cine stie? E, dar nu partea asta mi s-a parut interesanta ci faptul ca a mea cumnata si-a introdus singura batul in nas, putin cat sa ia ce o fi avut nevoie.
Mi-a spus foarte clar ca doar varful, nu a ajuns nici la jumatatea nasului. Si a iesit pozitiv, s-a tratat si totul a fost bine.

La noi in schimb nu doar ca nu (mai) exista aceasta varianta de a te testa acasa dar in continuare se introduce mult prea adanc acel bat.
Stiu asta de la sot, care si-a facut vreo doua teste pana acum dar si de la asistenta pe care am intrebat-o miercuri cand am fost la testare.

Pentru ca sambata am eveniment ce se va tine intr-un studio, toata lumea obligatoriu este testata inainte, se va pastra distanta si masca cand nu se filmeaza.
Asa ca miercuri am mers intr-o parcare de la un mall (ideea nu este de a face cuiva reclama) si am aflat ca exista si varianta simpla, noninvaziva, scuipi intr-un pahar pe romaneste.  Nu aveti idee ce fericire pe mine pentru ca nu trebuie sa vad vreun bat pe undeva.
Doar ca fiind ea noninvaziva, este si scumpa, la dublu pret de cat este cea cu batul. Si nu, nu mi se pare normal, ca doar este acelasi test. Sau este mai scump pentru ca ai ditamai paharul cu saliva, fata de un bat de unde trebuie sa recoltezi particule minuscule. Nu, nu ma pricep, poate imi explica si mie cineva despre acest procedeu.
Cert este ca miercuri am fost cu masina cu Achim, am stat la rand in parcare, nu am coborat deloc din masina si am fost vizitata pe rand de 3 cosmonauti: unul scrie actele, cu altul platesti si abia cu al treilea te testezi. Aseara am primit pe whast up rezultatul negativ.
Va scriu toate astea sa va anunt ca daca e musai sa faceti acest test, cautati-l pe cel cu saliva in pahar. Mai ales pentru copii! Nu ramane nimeni traumatizat.
Ati facut vreo testare pana acum? Cum a fost?

Multa grija si iubire!

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole