Mi-au schimbat copilul la nastere..

de | nov. 21, 2020 | Poveștile voastre

Mama m-a nascut acasa. Eram primul copil si nu stia cum sta treaba cu contractiile si cum e cand se rupe apa. Cumva a stat linistita si pentru ca in casa in care statea in chirie, gazda era moasa. Mai avea nevoie de ceva?
Uite asa am venit pe lume intr-o dimineata pe la 8, cu moasa si tata, care a fost prezent.
Pe vremea lui Ceausescu nu exista varianta ca barbatii sa asiste, dar tata isi dorise enorm ca primul copil sa fie fata (singurul barbat care si-a dorit asta, pana la sotul meu) si abia astepta sa ma stranga in brate. Mama mi-a povestit ca m-a albit de pupaturi desi nu reusise sa ma curete moasa bine.

Fratele mijlociu a fost o nastere dificila pentru mama, pentru ca a venit pe cale naturala cu cordonul ombilical in jurul gatului de 2 ori. A stat la incubator si i-a dat multe emotii.
Dar nu asa multe ca Praslea, fratele mai mic cu 6 ani ca mine, nascut in ’89.
Cand a venit pe lume, in expulzie i s-a spart arcada de la ochiul stang si imediat s-a invinetit. Mama care l-a tinut in brate imediat, i-a ‘copiat’ mental imediat toate trasaturile fetei.
La iesire avea sa afle cu stupoare ca pe mana lui era o bratara scrisa cu alt nume.
Mama nu l-a dat din brate pe fratele meu ‘recunoscandu-l’ ca avand semnul particular de la nastere: vanataia de la ochi.
Dupa multe cercetari, s-a dovedit ca bratara a fost pusa gresit dar ca copilul era corect.

Zilele trecute o mama scria disperata pe un grup ca cei din spital au anuntat-o dupa o saptamana ca din greseala i-au schimbat bebelusul cu altul, iar ea cerea ajutorul, nestiind ce sa faca.

Mi-am adus aminte de mama si nasterea fratelui si cate framantari au trait si ai mei pana cand s-au terminat cercetarile.
Pe atunci nu existau teste de ADN, acum poti afla usor, dar cu panica si emotiile ce faci?
Nu imi pot imagina ce simte o mama careia i se spune acest lucru. Sa tina puiul la san, sa doarma cu el, sa il dezmiarda, sa se ataseze si sa vina cineva sa ii spuna ca nu este al ei…
Acum s-a intamplat dupa o saptamana, in alte cazuri dupa niste ani.
Cresti un copil si afli la 3 ani, 10 ani, 15 ani, ca nu e al tau.
Ce faci? Voi ce ati face?

Multa grija si iubire!

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole