‘Nu fac copii, pentru că suntem deja prea mulți!’

octombrie 19, 2022

iconita

Ana Maria Ivan

IMG 20221019 174556 977

„De ce nu fac? Nu știu, dar cred că ar trebui felicitați oamenii care nu fac, pentru că toată lumea face, suntem foarte mulți și chiar nu mai avem nevoie să fim foarte mulți. Ne-am atins scopul, ne-am înmulțit destul de mult, e plină planeta de noi. Nu suntem prea simpatici așa, adică facem mult rău, consumăm multă hrană, consumăm foarte multe chestii, facem rău, poluăm.

De ce să fac? Încă unul? Nu, frate. Lasă să nu fie, nu stau eu bine fără stres și fără obligații? Nu plec eu de acasă când vreau și mă întorc când vrea inimioara mea? Nu fac eu în viața asta ce vreau eu? Ba da! Deci, vrei complicații? Fă un copil!” Delia Matache

Vreau să vă spun încă de la început că orice om are tot dreptul să aleagă dacă vrea să aibă sau nu copii și nimeni nu ar trebui judecat pentru această alegere.

Ba cred cu tărie că nu toți suntem făcuți să fim părinți, nu toți avem darul de a da viață pentru că nu ne ‘pricepem’ la acest lucru. Nu ar trebui să facem copii pentru că vrea societatea, mama sau prietenii și cred că este extraordinar când ne dăm seama că nu vrem și nu îi facem.

Să fii părinte este cel mai frumos dar și cel mai greu lucru din lume. Nimic din această viață nu se compară cu acest lucru.

Acum 12 ani, după primul meu divorț, am avut o perioadă din viață când mă gândeam că nu vreau să aduc copii pe lume din cauza mizeriei din lume. Mi se părea nedrept față de el. Iar acum 12 ani, stăteam bine ca umanitate. Habar nu aveam ce avea să vină.

Când mi-am cunoscut actualul soț, mi-am dat seama de fapt că lumea a fost dintotdeauna și bună și mai puțin bună. Și că este bună datorită oamenilor buni din ea.

Că schimbarea nu suntem neapărat noi, ci modul în care trăim și ne educăm și creștem copiii. Cum trăim este modelul cel mai bun a ceea ce transmitem copiilor noștri.

Nu putem să le spunem copiilor că nu contează cele materiale, când mama colecționează haine și pantofi. Vă dați seama că sunt niște cârpe? Iar în unele familii aceste cârpe contează mai mult decât copilul. Nu e o generalitate, dar sunt destul de multe cazuri, când copilul indirect crescut așa, este cel care va ajunge ‘copilul care crede că i se cuvine tot’ și care nu va ține cont de cei din jur.

Nu, nu cunosc cazuri în care părintele îi spune direct copilului aceste lucruri, dar prin modul în care este educat, copilul le subînțelege.

Și voi da un exemplu:

‘Cand îi spui copilului, nu te băga în băltoacă, pentru că ai adidași scumpi și te murdărești’, copilul înțelege câteva lucruri: 1. Că are lucruri scumpe. 2. Că doar cei săraci se bagă în băltoacă. 3. Că el este superior celor săraci.

O astfel de atitudine transmisă la vârste mici, o vor avea copiii la nivel mult mai profund când vor crește.

În școli, indiferent că sunt de stat sau private, apar grupurile de copii populari, care au cele mai scumpe haine și accesorii și care îi marginalizează pe cei care nu sunt ca ei. De ce? Pentru că atât au! Hainele și accesoriile. Nu ies în evidență cu Ei, ci cu ce AU.

Iar asta se transmite indirect de acasă. Sigur că ne-am gândi că uniforma ar ajuta. Da și nu. Chiar dacă poarta toți uniformă, sigur pantofii, ghiozdanul, ceasul îi vor diferenția. Și se va ajunge la aceași împărțire.

Fix în aceeași idee, urmărește și acest video!

Dacă de acasă nu pleacă cu o educație sănătoasă, indiferent că poartă uniformă sau hainelor lor, ei vor fi și vor acționa la fel.

‘cred că ar trebui felicitați oamenii care nu fac’. D.M

Unde este toleranța promovată atat de mult pentru alegerile celor diferiți de noi? Sau este doar pentru anumite părți? Revenind la subiectul principal, ‘nu fac copii pentru că suntem prea mulți în lume și consumăm multă hrană, consumăm foarte multe chestii, facem rău, poluăm’.

Spuse din gura cuiva care stă într-un Penthouse și are tone de haine, genti, accesorii și pantofi (și nu e nimic rău în asta!!) NU se pupă cu conceptul de a trăi verde și cu gândul la planetă. Ipocrizia nu face casă bună cu intențiile bune și nici judecata celor care aleg să facă copii.

Cât ține de ‘nu suntem foarte simpatici ca oameni’, depinde de ce vrei să vezi în lume și către ce tinzi.

Sigur că lumea nu este toată roz, iar ultimii ani au devenit din ce în ce mai anormali, dar dacă ne uităm în istorie, mereu a fost așa.

Sodoma și Gomora au ars pentru că depășeau mințile bolnave de acum. Și nici acum nu vor fi pentru o perioadă lungă de timp. Doar să avem răbdare.

Războaie și viruși, mereu au fost. Nu a fost un motiv pentru ca lumea să nu aducă copii pe lume, ci să o facă mai bună.

„De ce să fac? Încă unul? Nu, frate. Lasă să nu fie, nu stau eu bine fără stres și fără obligații? Nu plec eu de acasă când vreau și mă întorc când vrea inimioara mea? Nu fac eu în viața asta ce vreau eu? Ba da! Deci, vrei complicații? Fă un copil!” D.M

Mă întreb cum se simt femeile din familia ei care au copii? Mama? Bunica? Sora? Nepoții ei cum se simt?

NU judec pe nimeni! Departe de mine. Repet, fiecare este liber să își dorească sau nu copii. E chiar indicat să nu îi faci dacă tot crezi că nu ai ce să le transmiți bun sau nu ai puterea de a îi crește bine sau pur și simplu pentru că nu vrei, fără alte argumente.

Este trist însă când promovăm ceva stricat. Nu știu dacă și-a dorit să fie pusă în centrul atenției, pentru că dacă spunea simplu că nu își dorește copii pentru că nu vrea și gata, fără ceea ce a urmat, nimeni nu ar fi simțit nevoia să spună altceva.

Dar, când vii și privești superior pe cei care decid să aibă copii (acum ce să fac eu cu 3?, Vă dați seama? Sau Anca Serea? Off with our heads?) ca și când tu ești salvatoarea planetei, deși acțiunile și alegerile tale spun ALTCEVA, e greu ca lumea să tacă și să nu reacționeze.

Nu, nu o judec pentru alegere, judec însă modul în care promovează ce este mai mizer în această lume.

Nu doar ea, pentru că nu despre ea e vorba (deși ea o fac public), sunt mulți care gândesc așa. Precum bogații planetei care cer oamenilor să nu mănânce carne sau să nu mai crească vaci!!(pentru că dăunează planetei) dar ei merg în avioane și iahturi private, care poluează de sute de ori mai mult decât niște biete vaci (care apropo fac doar bine!! Știați că? Reutilizarea gunoiului de grajd existent într-o fermă de vaci și transformarea lui în energie reprezintă o modalitate de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.)

Nu vrei copii? Nu îi face! Nu te întreabă nimeni de ce nu vrei să îi faci iar TU nu ești datoare nimănui să explici. Dar nu da vina pe ei pentru toate lucrurile rele în viață. Nu e corect! Nu le spune oamenilor că trebuie ‘felicitați cei care nu fac copii.’ Și cu cei care fac, ce facem? Îi punem la zid? Dubla măsură iese din nou la iveală.

Fiecare să aleagă ce i se potrivește mai bine pentru el dar fără a fi ipocriți! Nu ne face bine.

Vrem să schimbăm lumea?

Să începem să o vedem frumoasă iar copiii o binecuvântare, așa cum sunt.

Viața e o bucurie! Iar copiii cea mai mare bucurie!

Ana Maria!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: