Nu îmi cresc copiii sa nu facă greșeli, ci să mă sune când o fac!

de | mai 23, 2022 | Viata cu copii

‘Ce crezi, că ai tăi copii nu vor face greșeli? Oricât i-ai crește după cărți, nu există copii perfecți, doar mame care pretind că sunt’, mi-a scris o mămică zilele trecute.
Când i-am scris că sunt total de acord cu ea, mi-a spus că nu mă crede că îi dau dreptate.
Dar e foarte real ce spune.
Nu că aș pretinde că sunt mamă perfectă, aici nu, pentru că o spun des și răspicat că acest lucru poate fi confirmat și afirmat doar de copiii mei. DOAR pentru ei și în ochii lor sunt o mamă bună și nici aici perfectă. Atunci când copiii mei îmi spun că sunt perfectă, le spun că perfect este doar Dumnezeu, că noi suntem oameni cu emoții, cu zile mai bune și mai puțin bune, cu lucruri extraordinare pe care le facem sau cu greșeli. Pentru că toți greșim. Dar important este să nu facem rău, să conștientizăm aceste greșeli și să le putem îndrepta.
IMG 20220521 WA0048 01

Au nevoie de curaj din partea noastră 

Nu, nu cred că voi avea copii care să nu facă greșeli. Nici măcar nu îi cresc în direcția asta. Cred că ar fi toxic pentru ei să aibă părinți care să nu le permită să greșească.
Îi cresc însă cu încredere și iubire în mine și în noi, că atunci când vor greși vor dori să ne sune. Să știe că brațele îmi sunt mereu deschise. Să știe că sunt plasa lor de siguranță și de dragoste. Să știe că orice ar alege pe drumul lor, noi le suntem în spate, gata să îi prindem.
P 20220521 161800 1 01

Au nevoie de suport și sprijin 

Am speranța că prin exemplul a ceea ce suntem noi, a iubirii necondiționate, a siguranței pe care o găsesc ‘Acasa’, vor alege drept și bun, iar greșelile din calea lor, nu vor face rău celor din jur, ci le vor fi lecții de viață.
Procesul de creștere a copiilor este unul incredibil de plin de satisfacții, dar vine și cu partea sa de provocări. Unul dintre cele mai dificile aspecte ale educației parentale este să ne confruntăm cu greșelile pe care copiii le vor face în mod inevitabil.
Poate fi tentant să încercăm să ne protejăm copiii de greșeli, dar acest lucru este de fapt contraproductiv. Greșelile sunt o parte naturală a vieții și oferă o oportunitate importantă de învățare și creștere.
P 20220521 161735 1 01

Au nevoie să știe că sunt iubiți 

Dacă nu le permitem niciodată copiilor să facă greșeli, ei nu vor învăța niciodată cum să facă față adversității sau cum să găsească singuri soluții la probleme.
În schimb, ei vor deveni excesiv de dependenți de noi și nu vor avea încrederea necesară pentru a se aventura singuri în lume.
Este foarte important să le permitem copiilor să facă greșeli și la fel de important să știe că suntem lângă ei, orice-ar fi.
Doar prin încercări și erori vor învăța cum să devină adulți independenți și de succes.
Doar fiindu-le aproape, vor învăța să zboare.
Doar iubindu-i atunci când sparg un pahar (când sunt mici), când iau o notă mică (încurajându-i pentru mai mult), când reacționează diferit de cum am vrea noi (sunt indivizi unici, să nu uităm asta) vor fi pregătiți de viață.
Nu, nu îmi cresc copiii să nu facă greșeli, ci să mă sune când o fac!
Viața e o bucurie!
Ana Maria

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole