NU lasati un adult sa atinga alt copil, chiar daca nu e al vostru!

de | feb. 8, 2021 | Viata cu copii

Sunt nascuta si crescuta in Bucuresti, in sectorul 1. Am crescut la casa pe o strada micuta, cu multe case colorate si vecini care se stiau intre ei.
Am copilarit cu o gasca frumoasa de copii, care mancau fructe din copacii vecinilor, care se jucau fotbal facand galerie si galagie in acelasi timp.
Cand eram mica, fratele meu mijlociu a fost lovit de un vecin suparat, pentru ca ii luase doua prune de pe creanga care atarna in afara portii.
Aveam 9 ani eu si 8 el.
Am tipat la el sa il lase in pace si doi vecinii au iesit din case. Au stat. Au privit. Si au reintrat in case.
Atat.

Ieri am vazut articolele cu barbatul din Hunedoara si am avut un deja vu dureros. Daca asta i s-ar fi intamplat fratelui meu? Si atunci, ca si acum sunt revoltate pe toti cei care au fost de fata si NU au intervenit.

Potrivit medicului reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta din Deva, minorul internat duminica la Deva a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea constiintei, si va ramane in unitatea medicala, starea sa fiind stabila, in prezent. „Pe langa traumatismul cranio-cerebral, a suferit si o fractura de os occipital. Va fi transferat la Sectia de Neurochirurgie, insa starea sa nu necesita ca pacientul sa fie supus unei interventii chirurgicale”, a precizat dr. Lucian Miron, directorul medical al SJU Deva.
In imaginile publicate apoi pe retelele de socializare se poate vedea cum agresorul se indreapta furios catre un copil de doar cativa ani care se dsdea pe un leagăn, il injura, strigsndu-i „Vino aici, f… mortii ma-tii” si il ridica – strangandu-l cu mainile de gat – pana deasupra capului, apoi il tranteste cu putere pe caldaram. Copilul trantit in cap, nepot al agresorului, in varsta de 13 ani, a ramas neclintit din cauza durerilor. Ar fi lesinat, sustin martorii evenimentului. Cateva secunde mai tarziu, in timp ce primul copil zacea pe jos, barbatul s-a indreptat spre fiul sau in varsta de 7 ani, l-a înjurat si l-a trantit si pe acesta.’
Sursa adevarul.ro

20210208 134115

Ce simtiti cand vedeti poza asta???

Omul si-a atac si nepotul si fiul!! Ca sa ai un astfel de comportament agresiv e foarte clar ca nu e prima oara. Sotia unui astfel de barbat oare ce spune?

Eu ma intreb ca adult cum sa stai pe banca si sa nu faci nimic cand vezi un copil este agresat?
Daca era copilul lor? Nu si-ar fi dorit ca cineva, oricine sa faca ceva? Sa spuna ceva?
Au filmat. Da. Exista dovezi pentru cum acest copil a fost agresat. Cand vom lasa naibii telefonul si vom pune mana sa facem ceva?
Au aparut informatii de la un asa zis martor pe facebook care spune ca parintele ‘ar fi fost instigat de baiat care ar face parte dintr-o familie de mafioti si ca acesta este motivul pentru care nu s-au bagat’.
Este un copil. Un copil si de unde vine sau ce a facut e mai putin important.
Si daca a instigat, exista alte solutii. Tu esti adultul si NU AI DREPTUL sa atingi un alt copil.

Sunt atat de furioasa pe noi toti. Toti suntem vinovati de ce li se intampla acestor copii. Toti, pentru ca nu facem nimic si le ‘dam voie’ sa faca prin tacerea noastra.
‘Tipam’ pe grupuri. Atat? Copilul acela merita o societate care sa il apere.
Adultii care erau in parc, siguri erau si ei parinti. Cum sa nu te ridici sa ii prinzi mainile aluia cand a pus mana pe copil?

Ne mintim singuri si continuam ideea ca victima e de vina. Scriu, din nou, a nu stiu cata oara, in speranta ca voi citi curand si ‘parinti care au blocat un adult ce voiau sa agreseze un copil’.
E doar un vis?

Multa grija si iubire!

Poza cover articol aktual24.ro

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole