Nu tânărul de 20 ani a lovit cuplul din stația de autobuz, ci părinții lui!

Când eram mică (aveam vreo 10 ani) tata avea un prieten cu foarte mulți bani. Acesta avea doi copii, fată și băiat ceva mai mari decât mine. Când băiatul acestuia a intrat la facultate, tatăl ca să îl premieze, i-a luat la 19 ani, o mașină scumpă și cu mulți cai putere. La nici o lună, într-o ieșire cu băieții, s-a oprit în primul pom și murit.
Tatăl acestuia a înnebunit de durere la propriu. A început să bea și curând soția a divorțat de el. Sora lui încă face terapie.
În facultate aveam o colegă frumoasă foc și tare cuminte. La 22 de ani s-a căsătorit cu prietenul ei, un băiat de bani gata. Tipul era cunoscut ca fiind vitezoman și mereu mă rugam ca ea să fie bine. Acum câțiva ani am auzit că venind acasă într-o seară (cu viteză cum știa să meargă) a lovit fix copilul vecinilor lui, pe care l-a omorât. A fost condamnat cu suspendare. S-au mutat din oraș la scurt timp.
Ce vreau să vă spun este că îi știu personal pe ambii băieți și pe părinții lor. Sunt copii iubiți și mult doriți, dar crescuți cu a avea totul de-a gata de la părinți. Educați fără limite și reguli, cu ideea greșită că li se cuvine totul.
Nu ei au fost de vină așa cum nu a fost nici vina tânărului de 20 de ani care a lovit cuplul din stația de autobuz din Baia Mare (știrea o găsiți aici), ci a părinților lor!
Iubirea prost oferită naște victime.
E plin de Dl. Goe în jurul nostru!
Nu aș fi scris deloc pe acest subiect, dar aseară am povestit despre cum Alexandru și-a spălat singur tricoul și pantalonii după ce intenționat și-i i-a murdărit de câteva ori. Asta după ce îi repetasem că nu este bine deloc ce face și că îl rog să nu o mai facă.
Ei bine, am primit multe mesaje de la mămici că sunt o mamă ‘rea’ care își chinuie copilul de 5 ani, pedepsindu-l.
Ce este pedeapsa?
pedeapsă este un tratament DUR care este aplicat ca răspuns față de o atitudine considerată ca reprobabilă, imorală sau deplasată. Ea constă în impunerea unei sancțiuni unei persoane, în scopul de a o face să respecte ordinea și de a o descuraja să mențină acest tip de atitudine.
Ce este consecința?
Rezultat al unei fapte, al unei acțiuni, al unui principiu; urmare.
Pentru cei care mă citesc de multă vreme știu că sunt total impotriva pedepselor. Dar cred că celor mici trebuie să le fie explicate consecințelor faptelor sale și după caz, arătate.
Nu cred în educația făcută fără reguli și limite, cred cu tărie însă că dacă îți iubești copilul, îl crești cu respect față de sine, de mediul înconjurător și de cei din jur.
E normal și firesc ca ai noștri copii să ne ajute pe categorii de vârstă la treaba din casă, fie că vorbim de strânsul din camera lor, al jucăriilor, adusul de la masă în bucătărie al farfuriilor etc.
Nu creșteți leneși! Nu vor învăța la 20 de ani ce nu au încercat până atunci.
Răsfățul părinților stă în brațe deschise, iubire fără margini și pupici mii.
Educația stă în reguli, limite și repetiție.
Îmi pare rău dacă titlul vi se pare dur. Are menirea de a arăta o realitate pe care cei mai mulți o neagă: ce ajung copiii este ‘vina’ noastră, și în sensul pozitiv și în cel negativ.
Putem băga capul sub nisip dar nu va schimba un fapt: avem ce creștem.
Voi cum îi creșteți?
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: