NU va mai radeti copiii in cap!

septembrie 3, 2018

iconita

Ana Maria Ivan

pic article1 0

Aveam 4 ani cand mama m-a ras in cap. Nu ii placea parul meu pisicos (desi era ca al ei) si isi dorea sa mi se indeseasca parul. Purtam peste tot o palarie ca sa imi acopere capul lucios ca o bila. Ma uitam cu jind la fetitele cu codite si nu intelegeam de ce eu nu le aveam.

Zilele trecute facebook-ul mi-a aratat o prietena care tocmai isi rasese in cap fetita de un an si jumatate (mi s-a facut pielea de gaina si m-am gandit la biata fetita). Sigur pe aceleasi considerente, doar ca, daca mama nu avea acces la informatii ci doar ‘vorba babii din sat’, acum e plina lumea de ele.

Mit sau nu?
Specialistii spun ca firele de par cu care te nasti sunt programate genetic si NU le poti schimba cu nimic. Tunsul la zero este degeaba!

Copiii se nasc cu un par moale de bebelus (exista si exceptii cu bebelusi nascuti cu o bogata podoaba capilara). Parul de bebelus se schimba in cateva luni si dureaza pana la varsta de 3 ani, cand se definitiveaza textura si culoarea.

Parul unui copil tine doar de gena, asa ca uitati-va bine la parul vostru si al sotului, in cazuri rare la bunici. Daca voi aveti un par bogat si sotul nu prea, copilul va va mosteni pe unul dintre voi si nu puteti influneta cu nimic acest lucru.

De multe ori mamicile se pacalesc singure spunand ca parul copilului s-a schimbat dupa tunsoarea de la un an si ceva. Adevarul este ca oricum s-ar fi schimbat doar ca trebuiau sa astepte.

Stiati ca?
Mai mult rau le faceti atunci cand alegeti sa ii tundeti la zero?
Atunci cand ii tundeti la zero structura pielii este afectata si se decuameaza celulele capului. Aveti grija la dispozitivele de ras folosite deoarece ar putea cauza infectii serioase la nivelul pielii.

Medicii pediatri nu sunt deloc de acord cu aceasta procedura ei avertizand si asupra impactului emotional negativ pe care copilul il poate avea atunci cand se va privi fara par.

Mie nu mi s-a schimbat parul cu nimic. Nu mai este pisicos de mult, dar nici nu am vreo claie boagata.
Pe ai mei nu i-am tuns si sunt foarte bine asa. Mariei deja i s-a schimbat usor textura si este mai rigid.

Voi ce ati ales?

Multa grija si iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: