Reacționează când vezi un copil agresat pe stradă! Mâine poate fi al tău.

de | mai 31, 2022 | Viata cu copii

Duminică am citit postarea unei mămici în care povestea așa:

‘M-am gandit daca sa postez despre asta, sau nu. Am ales sa o fac, dintr-un singur motiv: doresc sa atentionez parintii copiilor care circula sporadic cu mijloacele de transport in comun. Va rog sa îi instruiti si pregatiti pentru bolnavii psihic, obsedatii sexuali si pedofilii care actioneaza in aceste medii. Am ales sa imi educ si cresc copilul intr-o maniera „spartană”. Sa aiba contact cu toate laturile societatii, sa nu se imbrace inadecvat ptr a nu atrage privirile, etc. Sunt foarte linistita si impacata cu educatia oferita. Nu o spun din lipsa de modestie, insa am o fetita exceptionala, cu o gandire matura, sanatoasa pentru varsta de aproape 11 ani.

Ieri, vineri, dupa terminarea orelor, a ales sa-si ia abutobuzul din Piata Centrala, pentru a ajunge spre casa. Se aseaza pe scaun. Langa ea se aseaza un individ care incepe sa o interogheze cum o cheama, unde se duce, etc. Ea il evita. El nu-i da pace ea se panicheaza. El incepe sa ii sarute mainile, ea deja intra in stare de alerta. Se duce langa o doamna mai invarsta, motivand psihopatului ca aceea este bunica ei. Autobuzul plin de oameni. Nimeni nu reactioneaza. NIMENI. Copilul incepe sa planga. „Bunica” nu vrea sa-si asume rolul fals, pentru a salva situatia. O ignora si coboara. Fetita deja panicata, cu individul langa ea care se tinea scai, coboara la urmatoarea statie. Individul coboara cu ea si continua sa o agreseze verbal, comportamental. Pe Evi o bufneste plansul. Ma suna disperata sa imi spuna printre suspine ca nu scapa de el. Ca e langa ea si ii e frica rau. Intr-un final, soferul autobuzului vede incidentul de pe trotuarul statiei, il remarca pe individ si pe fetita disperata care plangea cu un telefon la ureche si intervine. Il loveste pe psihopat si ia copilul in fata pe locul din dreapta soferului. O calmeaza si continua traseul spre casa.

Ceea ce vreau eu sa intreb este:

Ce este de facut cu animalul asta liber pe strazi si fara disceramant (am inteles ca isi ia tratamentul haotic si bea alcool frecvent) ???’

Roxana C. Am cerut aprobarea mămicii să îi preiau povestea și o puteți găsi aici pe cea originală.

👉M-am îngrozit când am citit ce i s-a întâmplat fetiței ei din două puncte de vedere.

📍Unul, pentru că există astfel de specimene libere. Aici deja nici nu știu de unde și cum putem schimba ce se întâmplă.

📍Doi! Că nu există spirit civic! Norocul fetiței a fost șoferul de autobuz. Nu vreau, nu pot să îmi imaginez ce s-ar fi întâmplat dacă acesta nu ar fi intervenit!

Cum este posibil ca dintr-un autobuz întreg să nu intervină nimeni? Cum de a ajuns societatea în punctul în care privește în cealaltă parte și se face că nu există? Gândiți-vă că mâine este copila/nepoata/sora voastră! Ce faceți? La fel veți reacționa?

👉Toți copiii sunt ai noștri, ai tuturor! Pe vremuri copiii erau crescuți de către toți cei din jur. Da, erau cazuri și pe vremea mea (eu am fost furată de lângă mama la 2 ani!)dar cazurile erau rare.

Screenshot 20220531 104452115 1 01

Intrați pe pagina Copii dispăruți să vedeți câți copii dispar zilnic din România. Autoritățile sunt depășite. Sunt convinsă că mulți ar fi fost salvați dacă cineva ar fi intervenit pentru ei!

Screenshot 20220531 104457112 1 01

‘Pe masa Parlamentului României se află, în procedură de urgenţă, un proiect de lege privind căutarea persoanelor dispărute, care prevede că poliţia poate să caute oricând în locuinţe, fără mandat, că date şi informaţii din dosare pot fi distruse şi că, după o vreme, cazurile de dispariţii ajung în evidenţa pasivă, apoi sunt clasate. „În Marea Britanie, aceste dosare nu se închid niciodată, ele sunt trimise celor mai experimentaţi investigatori”, spune Cristina Huddleston, fostă poliţistă, într-un interviu pentru Libertatea. O fostă polițistă româncă în Marea Britanie, despre cum sunt căutate acolo persoanele dispărute: „Aici nu se închide ancheta niciodată”’. Sursa: libertatea.ro

Screenshot 20220531 104535360 1 01

Andreea este un număr într-o statică. Dacă ar fi intervenit cineva pentru ea, poate era acasă, lângă familie

‘În România, vârsta medie a copiilor agresați sexual este 7 ani’

În fiecare zi, în România, un copil este violat sau agresat sexual. O dată la trei zile, un copil devine victimă a traficului de persoane, iar un altul este ținta pornografiei infantile! Conform datelor fundației World Vision România, în ultimii trei ani, peste 2.000 de copii, din toată țara, au fost abuzați sexual. Anual, creşte cu o cincime și numărul minorilor violați. Și tentativele de viol au crescut cu 60% – de la 93 de minori agresaţi sexual, în urmă cu trei ani, până la 138 minori anul trecut.’ Sursa: știrileprotv.ro

‘Într-un interviu acordat RFI, directorul executiv al Fundaţiei „Uşa Deschisă”, Monica Boseff, afirmă că statistica este evident îngrijorătoare, dar în România lucrurile stau chiar mai rău. ”La noi, copiii – în mod special fetele – sunt victime ale agresiunilor sexuale începând de la vârsta de 4 ani. Vârsta medie a copiilor abuzați este 7 ani”. Monica Boseff subliniază că vina pentru această situație este una colectivă. În primul rând, ”avem o societate anesteziată civic”. Apoi, ”autoritățile închid ochii în fața realității”. În al treilea rând, ”justiția nu își face datoria atunci când dă pedepse cu suspendare pentru agresorii sexuali”. ”Cum să dai o pedeapsă cu suspendare pentru un individ care a violat un copil de 11 ani?”, se întreabă directorul Fundaţiei „Uşa Deschisă”.’ Sursa: rfi.ro

☝️Ce mă șochează însă este că cele mai multe cazuri de violuri și agresiuni sunt în fanilor, fix locul în care copiii noștri ar trebuie să se simtă în siguranță.

Tătici, unchi, frați mai mari. Surprinzător pentru mine chiar și mame.

Nu știu cum de există asemenea monștri, care pot da viață. Ce știu este că TOȚI vedem ce se întâmplă în jurul nostru și putem reacționa! Vecini, rude, profesori! Oricine poate face ceva când observă aceste lucruri și le poate raporta.

E drept că e nevoie să existe și oameni care să se ocupe mai departe de cazurile raportate. Cum putem face ceva ca legea să se schimbe și ca oamenilor să le pese mai mult? Implicându-ne cu toții! Făcând ceva!

🙏Copiii TOȚI sunt ai noștri! Toți suntem responsabili de fiecare suflet nevinovat. Impreună putem schimba modul în care aceste lucruri sunt văzute și pedepsite corect.

🙏NU stați când vedeți un copil agresat! Intervenți! Chemați poliția! Luați copilul de acolo! Faceți ceva! Mâine poate fi copilul vostru.

Viața e …cum e.

Ana Maria

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole