Reteta simpla de praz cu masline (De post)

martie 21, 2019

iconita

Ana Maria Ivan

IMG 20190313 WA0058 01 1

Nu am mancat praz niciodata si nici nu am fost tentata.
Ei bine, sarcina asta m-a dereglat cu totul. Copilul asta sigur iese mare amator de legume, ceea ce eu nu sunt. Am fost in ‘conflict’ deschis inca de la inceput. Eu, o mare carnivora – nici o masa fara carne, el, se pare un vegetarian in devenire din burta. Greu am reusit sa gust carne fara sa imi fie rau in toata aceasta perioada. Sunt curioasa daca raman defecta sau ma repar dupa nastere.
Daca tot mananc tot felul de lucruri noi pentru mine sunt fericita ca si papilele gustative s-au schimbat, astfel ca ce sa vezi, imi si plac.
Mama tine post si cat e la noi gateste cu multe legume.
Saptamana aceasta si-a luat din piata praz. M-am uitat lung dar nu am zis nimic. Cat timp l-a gatit in schimb am salivat de ziceai ca imi da cea mai buna friptura. Nu am avut rabdare nici macar sa se raceasca, asa ca am luat direct din cratita sa gust si mi-am fript limba.
Intre cei doi pici ai mei, Maria este cea care refuza cel mai des carnea (desi de 2 luni a inceput sa mai accepte din ea), iar Alexandru este carnivorul. Torusi la aceasta reteta cel care a lins farfuria a fost el.

Reteta este simpla, simpla si delicioasa (nu am crezut ca ajung sa spun asta).

Ce va trebuie?
O ceapa
2 morcovi
2 linguri de ulei
Praz taiat bucati (jumatate de kilogram)
100 grame masline grecesti cu condimente
O lingura de passata
O cana de apa calda
Praf de sare

Cum se prepara?
Se caleste ceapa in uleiul incins si apoi se adauga morcovul taiat marunt. Dupa ce s-a inmuiat morcovul putin adaugati si prazul taiat de 2 cm lungime. Dupa calire (3, 4 minute) puneti peste ele o cana de apa calda si sare si lasati la fiert la foc mic. Dupa o jumatate de ora adaugati passata si maslinele si mai lasati pe foc inca 15 minute.

Sa imi spuneti daca v-ati batut pe el asa cum am facut eu cu mama!

Multa grija si iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: