Sa iti legi sau nu trompele dupa nastere? (Sterilizarea la femei)  

de | sept. 10, 2018 | Viata cu copii

In sarcina cu Alexandru am stat mult sa ma gandesc daca sa fac acest pas. Dorindu-ne intr-un viitor si al treilea copil, am decis cu sotul meu sa mai asteptam.
Este o alegere personala foarte delicata dar pe care trebuie sa o iei punand in balanta multe lucruri.

Atentie!!
Legarea trompelor este o metoda contraceptiva ireversibila! Are totusi, eficienta de 99% in primul an dupa efectuarea interventiei.

Ce trebuie sa stiti despre operatie?
Cel mai simplu este de facut in cadrul operatiei de cezariana.
Exista doua variante de operatie:
Laparoscopia: medicul face o mica incizie in peretele abdominal prin care insereaza un laparoscop (un tub lung si subtire care contine o camera de luat vederi). Acesta ii permite sa vada trompele uterine. (Se mai pot face incizii aditionale pentru introducerea altor instrumente, cum ar fi foarfecele chirurgicale).
Mini-laparotomia: aceasta interventie implica o incizie mai mica decat in cazul laparoscopiei, deasupra liniei parului pubian.
(Trompele uterine sunt scoase din abdomen prin aceasta incizie pentru a fi operate si apoi sunt introduse la locul lor.)
Pentru aceste interventii ai nevoie de spitalizare, anestezie generala si in functie de tipul operatiei, cateva zile de recuperare (de obicei, femeile se intorc acasa in aceeasi zi).

Ce sa luati in considerare inainte de a lua aceasta decizie?
Ca sunteti sigure ca NU va mai doriti un alt copil!

Ce riscuri exista?
1. 1 din 200 de femei raman insarcinate dupa aceasta procedura, avand sarcini extrauterine.
2. exista un risc de complicatii cum ar fi hemoragia interna, infectii sau lezarea altor organe
3. Este o operatie complicata si invaziva

Daca nu va mai doriti alti copii, avand in vedere toate aceste riscuri, poate luati in calcul impreuna cu sotul, vasectomia, o interventie mult mai usoara, fara abord abdominal si cu mult mai putine riscuri.

Indiferent ce alegere vreti sa luati vorbiti cu medicul vostru, cititi cat mai multe despre acest subiect si abia dupa decideti!

Multa grija si iubire!

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole