Se spune sau nu ‘La multi ani’ azi?

de | aug. 15, 2020 | Ea & El

Toata copilaria mea parintii m-au sarbatorit pe 15 august. Cand am crescut taberele erau impartite ca se spune doar pe 8 septembrie (de nasterea Maicii Domnului) altii sarbatoreau si in august.

Am intrebat si eu preotii pentru ca in multe biserici preotul ura ‘La multi ani, sarbatoritilor’ si spunea ca este zi de veselie.

Se spune sau nu La multi ani pe 15 august?
Da!
Maica Domnului NU a murit!
Asa cum spune si numele sarbatorii Ea a adormit si trupul ei a fost ridicat la ceruri.

Se spune ca in ziua Adormirii, ingerii si sfintii au umplut imprejurimile de lumina.
Trupul Sfintei Marii a stat trei zile in mormant, dupa care a fost ridicat in chip tainic spre lacasurile ceresti. Traditia marturiseste ca Toma soseste la Ierusalim in a treia zi dupa inmormantarea Maicii Domnului. Dorind sa cinsteasca trupul ei, Apostolii au deschis mormantul. Dar minune! Mormantul era gol. Trupul Fecioarei Maria a fost ridicat la ceruri de catre Fiul ei.

Astazi nu e zi de tristete, ci este zi de Bucurie si Sarbatoare, asa ca spuneti celor dragi ‘La multi ani’ din tot sufletul.

La multi ani, Mariilor! Maica Domnului sa va binecuvinteze cu ce este mai bun ❤

Dacă vreți să îmi urmăriți aventurile în video și poze, vă invit și pe contul de Instagram Zanana Oficial sau pe TikTok pe ZananaOficial.

Dacă vreți să îmi urmăriți podcasturile/interviurile/rețetele video va invit pe canalul de Youtube Zanana sau pe Spotify ascultand @Povestea de seara sau @Fii bine cu tine.

Dacă vă place ce scriu, un Like și/sau un comentariu la articol este binevenit și apreciat 🙏.

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole