Si? A devenit o moda sa fii mama de 3?

de | oct. 14, 2020 | Viata cu copii

‘In ultima perioada doar mame cu 3 copii vad pe facebook. E vreun concurs in online de apareti ca ciupercile dupa ploaie? Unele sunteti trecute bine de 35 de ani. Acum v-ati gandit sa ii faceti?’

Cand am citit mesajul am ras si i-am povestit sotului. Sincer, nici nu am stiut cum sa raspund.
Suntem multe? Putine? Habar nu am. Poate doar ceva mai vizibile, de se ‘impiedica’ lumea de noi.
Da, suntem ceva mamici publice cu 3 pui si cred ca e minunat ca e asa. Cred ca fac parte dintr-o generatie in care nu ne oprim doar la unul si ii dam lui ‘totul’, asa cum multi spun. Sper ca vom trece de preconceptia ‘doar la sate mai fac oamenii copii multi’.
Si de cand Doamne iarta-ma sunt batrana la 35 de ani? Sau 40? Sincer? Eu la 40 aveam de gand sa il fac pe Achim dar a decis el altfel. Ca si sora-sa. Singurul care a ascultat de programarea mea a fost Alexandru 😊.

Nu, nu castigam concursuri si nu ne ridica nimeni statuie. Desi toate mamele, Indifernet de numarul de copii, ar merita o statuie pentru toate noptile nedormite, kilometrii in care am plimbat bebelusi in brate, sutele de feluri de mancare gatite si refuzate de cei mici, smocuri de par cazut dupa fiecare nastere, kilograme luate, pierdute sau pastrate, cicatrici ca amintiri, dureri de spate infioratoare, tipete si lacrimi inghitite si lista nu se termina nici cand fac 18 ani.
Fiecare familie isi are propria poveste, in cazul nostru a fost o dorinta imensa de a avea 3 copii, chiar daca nu indrazneam sa visez la al treilea.

A avea 3 copii, mai ales de varsta mica, inseamna mult timp dedicat lor, efort fizic, pentru ca sa ii multumesti pe toti 3 este greu, emotii si multa, imensa iubire, fara de care nu poti face nimic.
Zilnic mi-i admir si ma minunez de ei si zilnic ma rog la Dumnzeu sa mi-i protejeze.
Nu ma vedeam decat mama de 3.
Si pana la urma, de ce sa nu lansam o moda?

Multa grija si iubire!

roz picioare@05x
zanana
viata e o bucurie

Ținute realizate de idyllicstore.com

Foto surprinse de Alina Dobrovolschi

Ultimele articole